Реклама / Ads
12| 7159 |22.04.2020 НОВИНИ

ББР изпращат с купон Мавродиев?

.
Стоян Мавродиев
От днес официално Стоян Мавродиев е заличен в Търговския регистър като представител на Българската банка за развитие. Читатели на Фрог съобщиха, че по повода подчинените и колегите му организиран прощален купон.
 

" В Българската банка за развитие има уговорен КУПОН в днешния ден за изпращане на Г-н Стоян Мавродиев и неговото "успешно" управление!!!", пишат до редица медии и институции хора възмутени от случващото се.

 


.

 

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов разпореди уволнението на цялата управа на ББР, начело със Стоян Мавродиев, заради поредния спорен отпуснат кредит от 75 млн. лв. за колекторска компания. 

 

Министърът на икономиката Емил Караниколов, под чиято шапка е ББР, обеща проверка на заема. За сега не е ясно как ще промени профила на банката, при положение че и в новото ръководство ще има хора с противоречива биография.

 

 

Първата рокада в банката бе с назначението на Живко Тодоров.  Това се случи дни преди премиера да поиска отстраняването на всички и явно той ще остане в ръководството. Доскоро той бе член на управата на Първа инвестиционна банка.

 

Панайот Филипов трябва да стане вторият от общо трима изпълнителни директори в новото ръководство на ББР.  Името му е заявен за вписване в Търговския регистър като изпълнителен директор. Филипов е досегашен изпълнителен директор на Българската агенция за експортно застраховане. Според публикации на "Банкеръ" и "Капитал" в миналото Филипов е бил финансов директор на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски строителна компания "Водстрой 98".  Според Търговския регистър Филипов е и член на съвета на директорите на ОЗК "Застраховане", което е с действителен собственик Христо Ковачки. От застрахователния сектор свързват компанията и с името на Делян Пеевски, пише Медиапул.

 

Кой ще оглави банката и ще седне на стола на Мавродиев за сега не е ясно, но при всички случаи изпращането му с мило събиране на колектива противоречи на всички изискания и мерки наложени в момента от правителството и национални оперативен щаб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5583 |15.03.2020 Корнелия Нинова: Купонът наистина свърши, но и времето за общи приказки изтича . 2| 4185 |13.10.2019 АСП: Няма деца, които да се изпращат от наша страна към Норвегия . 10| 4626 |11.10.2019 САЩ изпращат в Саудитска Арабия 3 000 военнослужещи, две ескадрили изтребители и зенитни ракети ”Пейтриът” . 22| 9613 |15.08.2019 Изпращат Пацо във Валенсия, където съдят за корупция и лукс апартаменти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads