Реклама / Ads
0| 5064 |16.06.2009 НОВИНИ

Белнейски осиновяват Мария

.
Росица и Христина Белнейски
Пазарджишкият съд постанови решение, в което разрешава на семейство Белнейски да осиновят шестгодишната Мария.
 
Решението на Пазарджишкия окръжен съд подлежи на обжалване в седемдневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Семейство Белнейски подадодха молбата за осиновяване на 4 юни, тази година. Те се грижат за момичето като приемни родители в продължение на година и половина. През това време те са доказали, че могат да предоставят необходимите условия и грижи за отглеждането на момичето. Малката Мария е в предучилищна възраст и е от Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Лесичово.

Frognews.bg припомня, че разследването по случая със смъртта на сестрите Белнейски продължава по установяване на втори извършител. Срещу вече задържания по случая Лазар Колев все още няма изготвен обвинителен акт, но делото е в активна фаза.

Преди 3 години сестрите Росица и Христина Белнейски бяха открити след три дни в неизвестност мъртви и обезобразени по пътя към Пещера. Убиецът на двете сестри от Пазарджик е един и е българин, установи тогава разследването. Той е имал съучастник – негов близък приятел или роднина.

Неуспехите в разследването на убийството на сестрите Белнейски бяха интерпретирани като пример за безсилието на МВР да се справя с подобни случаи, а слуховете отпратиха към депутатски синове и силни лица на деня. В началото на миналата година бащата на двете убити момичета, Стоимен Белнейски, изрази мнение, че убийството е много загадъчно, но той е 90% сигурен, че полицията знае кой го е извършил. Многократно полицията обявяваше, че има заподозрени за убийството на двете сестри, но липсват категоричните доказателства.

До скоро Иван Даскалов бе наблюдаващ прокурор по случая в Пазарджик - той обеща да остане част от разследващия екип и след новото си назначение в Пловдив.

Според окръжния прокурор, конкретните причини за забавянето на разследването ще станат ясни след издаването на присъда. Той опроверга съмненията, че може да изтече срока на давност от 20 години преди делото да приключи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5534 |11.06.2009 Търсят втория убиец на сестрите Белнейски . 13| 4929 |15.05.2009 Повдигнаха три обвинения срещу Мария Мургина . 11| 6871 |28.02.2009 ДНК на Гангстера открито във влагалището и под ноктите на сестри Белнейски . 7| 5581 |27.02.2009 Обвиняват убиеца на сестрите Белнейски; търсят съучастниците му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads