Реклама / Ads
18| 7363 |30.08.2012 НОВИНИ

Берба във "Фулъм", фенове плашат с него сър Алекс

.
Бербатов ще разгърне отново своя талант
Димитър Бербатов избра английския „Фулъм”. С празни ръце останаха италианските „Фиорентина” и „Ювентус”. Бербо иска да срещне сър Алекс на терена и да му покаже какво може. Бе „закован” на скамейката на Ман Юнайтед и сега ще има стимул да докаже, че това е било несправедливо.
 
Така английски фенове коментират трансфера на българина в мрежата. Някои дори допускат, че сър Алекс може горчиво да съжалява за отношението си към Берба в решителни за отбора моменти.

 

Генералният директор на Ювентус Бепе Марота обясни пред Sky Sport24 Italia, че Бербатов е отказал офертата на Юве, защото вече е бил взел решение да играе във „Фулъм. Според медията Бербатов дори не се е качил на самолета за Торино, където го очаквали босовете на отбора. Двете основни причини, които се обявяват от италианските медии за предпочитанията на българина към Англия, са желанието на съпругата му да остане в Лондон, както и няколко обаждания от страна на мениджъра на Фулъм Мартин Йол, убеждавайки го да остане.

„Това са нормални неща, футболният пазар е много динамичен в наши дни,“ започна Марота. „Ние се свързахме с Юнайтед, когато разбрахме, че той е отказал на Фиорентина, след това се обадихме на агента му. Той вече имаше оферта от Фулъм, но ние искахме да дадем и своята, като настояхме да получим отговор до края на деня в сряда.“

Фулъм e основан през 1879 като "Fulham St Andrew‘s Church Sunday School". Основатели са богомолци от църквата в Стар Роуд, Западен Кенингтън. На входа на църквата все още има гравирана табелка в чест на основаването на отбора. През 1887 Фулъм печелят Аматьорската купа на Западен Лондон.

На 12 декември 1898 клубът придобива професионален статус. През същата година са приети и във втора дивизия на Южната лига. През 1902-03 се издигат до първа дивизия на същата лига. Печели 2 пъти купата на Южната лига - през 1905-06 и 1906-07.

След закупуването на отбора от милионера Мохамед Ал-Файед Фулъм се устремява към Висшата лига. През 2000 г. за мениджър е назначен Жан Тигана, който привлича голям брой млади играчи. Той води отбора към третото му повишение за последните 5 сезона. За първи път от 1968 насам Фулъм си връща мястото в Премиършип. През първият си сезон там те завършват на достойното 13-то място. Но през следващият сезон Фулъм изпада.

През 2003 г. отбора се връща във Висшата лига. 

Челси е основният противник на Фулъм, понеже и двата отбора са основани в Западен Лондон.

Треньор на „Фулъм” е Маартен Корнелис "Мартин" Йол (роден на 16-ти януари 1956). Той е холандски футболен мениджър и бивш полузащитник, който в момента ръководи отбора във Висшата лига. Йол играе над 400 мача в своята кариера, които включват сезони в Холандия, Германия и Англия. Освен това има три мача за националния отбор на Холандия в кариерата си. Впоследствие той става мениджър и е работил за Рода, Валвайк и Аякс в родината си, както и Хамбургер в немската Бундеслига и Тотнъм от английската Висша лига.

Йол има специално отношение към Бербатов. Цени високо нестандартното му мислене като нападатели и смята, че е един от най-добрите футболисти във Висшата лига.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8181 |30.08.2012 Чий играч стана Димитър Бербатов? . 4| 12820 |29.08.2012 В Италия или Англия – Бербатов решава до часове . 2| 5625 |26.08.2012 Бербатов се разбрал с Фиорентина? . 12| 8747 |03.08.2012 Фенове на „Локо” Пд: Благодарим Ви, г-н Динев, за уредените мачове!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads