Реклама / Ads
0| 2512 |27.09.2022 НОВИНИ

Бербатов: Конгресът от 18 март е бил незаконно отменен от БФС

.
Димитър Бербатов
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов и неговият екип обявиха с публикация в платформата си в социалната мрежа Фейсбук следното: „Р-Еволюцията е тук, че Софийски градски съд е решил, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 година е бил незаконно отменен.

Съдът е отсъдил, че Общото събрание на БФС на 18 март 2022 г. е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било незаконно отменено, противно на твърденията на БФС!

 

За съжаление на всички желаещи скорошна промяна, съдът е решил, че БФС е опорочил изначално възможността да се проведе Конгрес на 18 март 2022 г., като е създал неяснота за провеждането му чрез бездействие на администрацията, която е допуснала публикуването на противоречива информация относно организирането на събранието (в Търговския регистър е публикувано, че събранието ще се проведе, докато на сайта на БФС пише, че е отменено).

 

Според съда това е опорочило процедурата по определяне на делегати, защото с разгласяването на противоречива и невярна информация относно отмяната на Конгреса, БФС е попречил на повечето членове на сдружението да вземат реално участие в събранието и да упражнят законното си право на глас.

 

Въпреки че се е съгласил с аргументите ни, съдът е стигнал до погрешения извод, че незаконосъобразните действия на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса.

 

На тези единствени основания, вменени изцяло във вина на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен срок за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд.

 

С оглед на направените констатации от съда в решението, считаме, че Изпълнителният комитет на БФС трябва незабавно да възстанови членските права на неправомерно изключените 62 клуба за участието им в напълно законно свикания и неотменен Конгрес на БФС на 18 март 2022.

БФС не е имал право да изключи тези клубове, като се позове на собственото си неправомерно поведение“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 2846 |25.09.2022 Борисов пита Петков и Василев как си представяли дебат, след като го арестували незаконно . 2| 2474 |20.09.2022 Двама министри казват за незаконното строителство на язовири . 0| 2392 |30.08.2022 Байдън иска Конгресът да одобри продажбата на оръжия за около $1,1 млрд. на Тайван . 0| 2491 |25.08.2022 Двойно повече незаконно пребиваващи чужденци са задържани в сравнение с миналата година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads