Реклама / Ads
0| 2708 |15.03.2022 НОВИНИ

Бербатов призова клубовете да дойдат за конгрес пред НДК в петък

.
Димитър Бербатов Източник: БГНЕС
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов призова всички клубове, които са си подали документи за представители на отменения от централата изборен конгрес на 18 март, да се съберат пред НДК в петък в 10:30 ч., когато срещата трябваше да се проведе.
 

Бившият нападател определи отмяната на конгреса като нелегитимна. Според него той трябва да се проведе. По негови данни Зала 3 на НДК е била запазена от БФС след отмяната, а поканата за участие все още фигурира в Търговския регистър.

 

"Никой не иска да се стигне до крайности. Ние търсим обединение, а не разединение. Искаме да строим. Но за това е необходимо избиране на легитимно ръководство. Има нещо съмнително, нещо се крои. Затова, за да сме сигурни, ние ще сме там. Конгресът не може да бъде отменен, има го в Търговския регистър.", каза Бербатов.

 

Кандидат-президентът и екипът му изразиха недоволство от забавянето на съда по произнасянето по внесената подписка за свикване на изборен конгрес от 1/3 от клубовете.

 

Бербатов и екипът му алармираха и за друг казус. Според устава бюджетът на БФС трябва да бъде утвърден на конгрес, иначе има опасност да бъде взет лицензът на централата от Министерството на младежта и спорта.

 

"До 31.03.2022 БФС трябва да представи бюджет на ММС утвърден на конгрес. Ако не се случи това рискуват да им се отнеме лицензът. Конгресът е отменен, но зала 3 на НДК в момента е резервирана. Защо се резервира тази зала, ако конгрес няма да има?!", заяви Бербатов.

 

"Или ще има някакъв конгрес, или ще се попречи да се проведе такъв законен. БФС се опитва пак да направи схема да не бъдем допуснати на конгрес, а такъв да се състои. За това всеки клуб, който е издигнал легитимно делегат и е подал документите в деловодството на БФС в срок се счита, че делегатите им са валидни и могат да участват на конгрес. Дори да не са им приети документите, се приема, че тези документи са валидни. Призовавам всички клубове, които са излъчили делегати, че според мен е редно в петък да бъдат пред НДК, Зала 3. Аз и моят екип ще бъдем там. Заповядайте да отразите какво се случва. Петък, 10:30 ч. – ние ще бъдем там. Призовавам министърът на спорта да изпрати представители на инспектората, за да наблюдават и те какво се случва, тъй като ММС все пак издава лиценз на БФС. Залата е резервирана за 17 и 18 март. По принцип се запазват зали за 2 дни, ако има да се монтира нещо в залата. Защо е запазена такава голяма зала?! Ние ще бъдем там, защото конгресът не може да бъде отменен", каза кандидатът за президент.

 

Екипът на Бербатов заяви, че за казусите са сезирани ФИФА и УЕФА.

 

На 18 март трябваше да се състои редовен изборен конгрес. Той беше назначен още в края на 2021 г. В последствие обаче се проведе извънредно събиране на клубовете на 12 октомври, назначено след разглеждане на съда. Настоящият президент на БФС Борислав Михайлов беше преизбран, а основният му конкурент Димитър Бербатов обжалва решенията с претенцията, че е трябвало да се проведе балотаж.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2845 |15.03.2022 Тагарев призова НАТО да поеме контрола на въздушното ни пространство . 0| 2872 |15.03.2022 Шефът на КЗП призова: Не се презапасявайте с продукти . 0| 2871 |14.03.2022 Кулеба призова за бойкот на компаниите, които още не са се изтеглили от Русия . 0| 2883 |07.03.2022 Зеленски призова за петролен бойкот на Русия и още санкции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads