Реклама / Ads
4| 4055 |24.10.2023 НОВИНИ

Бесарабска българка: Украйна предупреждаваше. Ние знаем как изглежда злото още от 2014 г., и не искахме то да плъзне по света

.
Тетяна Станева
Точно това трябваше да разберат палестинците, че да правиш атентати, да убиваш хора за нищо, да нападаш - не е нормално за цивилизования свят. И те или са с цивилизования свят, искайки да живеят, строят живота и безопасно бъдеще, като никога не прибягат до такива методи, или са с Путин и терористите", пише бесарабската българка и общественик Тетяна Станева.
 

Тетяна Станева, Facebook. Станева е бесарабска българка, украински културен деец, журналист, режисьор и филмов продуцент. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Опасна тенденция се развива.


Палестинците, включително и моите приятели, първите дни бяха в шок и съжаляваха, мълчаха по фейсбука. А сетне почнаха активно да се оправдават и споменават за години потисничество и да плачат за убитите деца и за бомбардировките на Израел.


Вместо да се отрекат от Хамас и да го засъдят, те се оправдават, асоциирайки се с действията на Хамас.


Опасността е в това, че по такъв начин се нормализира тероризъмът като средство за достижение на цели, като начин на изразяване на злоба и унижение.


Точно това трябваше да разберат палестинците, че да правиш атентати, да убиваш хора за нищо, да нападаш - не е нормално за цивилизования свят. И те или са с цивилизования свят, искайки да живеят, строят живота и безопасно бъдеще, като никога не прибягат до такива методи, или са с Путин и терористите и краят им е ада. Още на земята. Този, който гледа на убиеца, и не го спира, е същият убиец, и ще бъде съден като такъв.


Разбирам, че дългогодишната дружба на Палестина с Русия само защото зад евреите стои Америка, накара палестинците да са пристрастни и несправедливи по отношение към войната в Украйна и да заемат още 2014 година грешната страна на Путин. По задължение ли, от любов ли, но това беше обидно.


Не казвам за всички. Не обобщавам. Не всички са виновни тогава и сега. Но ще носят отговорността всички, за съжаление.


Толкова глупаво е решението на официалната Палестина да приеме поза на отбрана, оправдание и защита на тероризъма, че не знам какво чакат, какво мислят го правят и на какво разчитат?


Самоубийствено е от самото начало.


Този терористичен акт - каква е била финалната цел? Че Израел ще мълчи и приеме убийствата на стотици невинни хора като норма? Няма да отговаря?


На какво разчитаха? На рашка? На арабския свят?


Ако непредвиден хаотичен “успех”, защо за него трябва да носи отговорността целия палестински народ, защо не се отрекоха?


Ако е провокация на Нетаняху (и такива версии чух), тогава защо за поредния път палестинците се измамват? Глупаво е да правиш едно и също и да чакаш друг резултат.


Много ме боли, че умират при това деца, които никога повече няма да могат да си изразят мнението по въпроса.


Украйна от 24 февруари моли и предупреждава: “Спрете това бясно куче, да не побеснеят другите!”. Не спряха. Не унищожиха злото, търсиха други гледни точки, а трябваше на ниво рефлексия да направят тъй, то да разбира, че щом иска да се развихри, ще бъде унищожено веднага.


Не искам да изглеждам като онази зла жена, но Украйна предупреждаваше. Ние знаем, как изглежда генезиса на злото още от 2014, и не искахме то да плъзне по света. Обаче то плъзна.


Снимката е от 2017 година. Йерусалим. Зад гърба ми маслинената планина и градина, дето Христос се молеше преди смъртта си.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3688 |24.10.2023 Мария Габриел: България има потенциал да бъде регионален иновационен хъб, привличащ таланти от цял свят . 11| 4058 |24.10.2023 BILD: Русия изпраща войници в самоубийствени атаки. Не им пука, че 200-300 ще загинат на квадратен метър . 0| 6477 |24.10.2023 Илон Мъск "разстрелял" Cybertruck в стил Ал Капоне, за да тества бронята му . 4| 3771 |24.10.2023 Внесоха обвинителния акт срещу мъжа, отправил закана за убийство към Тодор Тагарев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads