Реклама / Ads
1| 3859 |18.12.2016 НОВИНИ

Без свян: Ало измамниците погнаха и децата

.
10-годишно момче от Варна стана жертва на телефонни измамници. Мними полицаи се обадили на домашния телефон и след като се уверили, че е само вкъщи, се опитали да измъкнат от него информация за наличието на пари и ценни предмети в дома му. До реална кражба не се стигнало, но детето е силно изплашено.
 
Виктор е на 10 години и живее във варненския квартал Възраждане. Всеки ден след училище му се налага да прекара няколко часа сам вкъщи. Измамниците използвали точно това време - по домашния телефон непознат започнал разговор с Виктор, представяйки се за полицай. Казал, че престъпници са планирали да оберат дома по-късно през деня. Инструктирал детето какво да прави, а през това време му задал и редица въпроси за семейството и точния му адрес.

Казаха ми да търся златото и парите и да ги сложа в хладилника. Джаджите на престъпниците, металотърсачите, не можели да намерят там парите и златото. Казах им улицата ни, входът ни, етажа, но не казах отляво или отдясно, къде сме, разказва 10-годишният Виктор пред БНТ.

Момчето поискало да се обади на възрастен, но гласът в слушалката го посъветвал да не звъни на никого, защото телефонът на майка му се подслушвал.

После аз започнах да търся. Търсих, търсих, до пет часа нищо не намерих. Накрая те ми казаха, нищо не търси и ми затвориха, продължава момчето.

Виктор бил толкова уплашен, че решил сам да се опита да спре престъпниците да влязат в апартамента му.

Взех шишетата от вода и ги сложих пред вратата. Те са единайсетлитрови. Ще ги отместят трудно. Ще имам време да реагирам и алармата дотогава ще е запищяла. Включих алармата, сложих решетката и отидох да гледам телевизия с нож, разказва детето.

Така го намерила майка му, когато се прибрала от работа малко по-късно. Момчето било преобърнало целия апартамент в опита си да спаси семейните бижута. Виктор признава, че много се е уплашил и предпочита в бъдеще винаги с него да има възрастен. Иска да предупреди всички деца да бъдат по-внимателни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5635 |09.11.2016 И Анахид Тачева стана жертва на ало измамниците . 0| 4287 |06.10.2016 И името на Б. Борисов е в схемите на ало-измамниците . 0| 3741 |14.09.2016 Ало-измамниците на кяр, ”боднаха” над 33 бона за ден . 0| 4849 |12.07.2016 Погнаха за лихварство предсрочно освободен убиец от Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads