Реклама / Ads
3| 2663 |20.08.2023 НОВИНИ

Заплашиха ме, че ще ми счупят краката: “Ало” измамници вербуваха пенсионерка за муле

.
Жестоки заплахи са принудили възрастна жена от Варна да стане посредник в телефонна измама. За случая се разбра преди няколко дни. В момента 75-годишната жена е под домашен арест, а според МВР тя е участвала в измами за 100 хил. лева. Пред Нова телевизия жената разказва как е била вербувана да стане част от схемата.
 

Две жени се оказват от двете страни на престъпната схема - 75-годишната Марийка Митева, която била вербувана  и 74-годишна пенсионерка от Варна. 

 

Жертвата разказва, че е получила обаждане от мъж, представящ се за полицай, който е поискал пари, за да предпази детето й. Звъннали са почти едновременно на два телефонни номера - мобилен и стационарен. След като не затворила, жената получила заплахи, че ще бъде пребита. Така оставя до кофа за боклук около 5 хил. лева и златни накити. 

 

Сумата е прибрана от 75-годишната Марийка. Пенсионерката е заловена с банкнотите от полицията. Жената твърди, че е вербувана от телефонните измамници по същата схема, по която лъжат жертвите си. 

 

По данни на МВР жената е била съпричастна към “ало” измами за около 100 хил. лв. в последните месеци. Твърди, че не е знаела в какво участва, а мъжът й се представил също за полицай.

 

“Не съм виждала мъжа, с който говорих. Все по-често започна да ме търси и да иска помощ. Аз попитах “Каква помощ, нали сте от полицията?” Караше ме да нося някакви пакети”, допълни жената. Признава обаче, че мнимият полицай й оставял пари след всеки пренесен пакет. 

 

Марийка споделя, че още през миналата година същият мъж я е карал да тегли пари от личния си влог.

 

“Каза ми “Ще кажеш, че ще правиш ремонт и че ти трябват пари. И така изтеглих 20 хиляди лева”, разказа възрастната жена.  

 

Експерти предупреждават, че ало измамниците рядко звънят на мобилни телефони. По-често търсят жертвите си на стационални номера и се представят за адвокати, които искат сума пари, за да отърват от наказателно преследване близки на потенциалните си жертви. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2820 |16.05.2023 Трима бойци от ”Вагнер” заплашиха с изнасилване руски депутат . 0| 3127 |03.03.2023 Заплашиха кмета на Атина с куршум 45-и калибър . 0| 3188 |06.09.2022 Бракониери заплашиха горски служители с резачка, опитаха да запалят колата си . 16| 12094 |18.02.2022 Борисов хукна по села и паланки: Дразнеше ги джипката, а сега не слизат от нея. Ще я счупят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads