Реклама / Ads
11| 38354 |09.12.2018 АКТУАЛНО

Безмилостна цензура! Спряха предаване с разследване на Валя Ахчиева за „Юнион Ивкони“

.
Не за първи път БНТ затваря устата на Валя Ахчиева.
Изненадваща цензура в БНТ! Предаването на Валя Ахчиева, посветено на разкрития, свързани с превозвача „Юнион Ивкони“, бе спряно тази вечер, което бе изненадващо за всички.
 

Анонс за разкритията обществената националната телевизията излъчваше до четвъртък тази седмица. Без да е ясно защо в петък анонсът изчезна, видя Фрог нюз. Тази вечер предаването нe беше излъчено.


Очакваше се в това предаване да се разкрият мерките, които предприема Върховна административна прокуратура спрямо Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Трябваше да стане ясно още защо контролният орган не може да санкционира транспортната фирма във връзка с нарушения, установени при катастрофата при Вакарел. Припомняме ви, че тогава загинаха на място 6 души, а други 22 души бяха ранени, сред които и дете.

 

От анонса за предаването на Ахчиева се разбра, че са взети интервюта по този повод от зам.- главния прокурор Ася Петрова и шефът на изпълнителната агенция Бойко Рановски, доскорошен началник в МВР.

 

Фрог многократно е писал през последните месеци за нарушения от страна на „Юнион Ивкони“ и констатирани при проверки на прокуратурата нередности. Във връзка с това прокуратурата поиска два пъти лиценза на фирмата.

 

Подобна цензура от страна на БНТ бе наложена на предаването на Валя Ахчиева преди близо две години, заради нейни разкрития за вноса на турската ваксина „Пентаксим ”

 

Медията ни успя тогава да се снабди със запис на спряното предаване и първа го излъчи. Не е ясно по какви причини сегашното предание за „Юнион Ивкони“  е свалено въпреки предварителната реклама.   

 

Проверка на Фрог нюз показа, че при търсене на анонса се вижда, че той е премахнат. При опит да се види видеото от някой от линковете, останали в търсачката Google, става ясно, че информацията за предаването, което трябваше да бъде излъчено днес, е премахната от БНТ. На снимката по-долу се вижда резултата. Вторият линк води към старо предаване от сутрешния блок на телевизията, може би съвсем не случайно озаглавено "100% будни".

.

 

Още по-странно е, че в профила на БНТ в Туитър, новопубликувания анонс тази вечер, води към същата страница в БНТ с премахнатото видео.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 15233 |09.12.2018 60 блока изникват в „Младост“ в нова бетонна гора . 1| 7412 |08.12.2018 Общоевропейски закон „Магнитски” искат депутати от 20 държави . 8| 10252 |07.12.2018 Проф. Георги Касчиев: Къде са милионите, неизразходвани за преработка на опасното ядреното гориво? . 9| 20347 |06.12.2018 Само във Фрог: Гонят шефката на Агенцията за бежанците, в нелегалност е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads