Реклама / Ads
9| 5019 |13.01.2023 НОВИНИ

„Безобразия на Шайка!“ - враждуващи футболни фенове на ”Ботев” и Локо защитиха Пловдивския панаир

.
Георги Гергов
Враждуващите футболни фенове на ”Ботев” и ”Локомотив” се оказаха на едно мнение за съдбата на Пловдивския панаир. Те искат общината да запази позициите си в дружеството, а не да нехае в полза на бизнесмена Георги Гергов. Изявленията им, публикувани вчера и днес в социалните мрежи, съдържат доста пиперливи изрази.
 

"Призоваваме всички компетентни държавни органи да предприемат необходимите законови мерки за опазване на Пловдивския панаир от недопустимото посегателство от страна на партийни доктринери, ловки далавераджии и алчни държавни „любимци“, които обсебват и завладяват посредством лукави заговори един от символите на нашия град!", декларира фенклубът на черно-белите.


Клубът на привържениците на "Ботев" пък определи случващото се около Изложението като "Низ от безобразия на шайка самозабравили се политици, с буквално липсващи умения и компетенция за позициите, които са заели". В изявлението се подчертава, че феновете на отбора ще защитават всеки един от символите на града - парк "Отдих и култура", стадион "Христо Ботев" и т.н.:


Декларациите дойдоха "в чест" на първата за годината редовна сесия на общинския съвет днес. В нея нямаше точка, свързана с Панаира. Може би затова кворум се събра - ГЕРБ и местното БСП (низвергнато от централното ръководство) не бойкотираха, както стана два пъти досега през януари при опитите за извънредно заседание. Все пак темата за Изложението бе засегната от изказващи се граждани и кмета Здравко Димитров в отговор на журналистически въпроси. Той повтори старото си обещание, че ще обжалва промените в апорта на "Пълдин Туринвест" (които са в услуга на Гергов). Каза още, че протоколът от акционерното събрание на дружеството не е пристигнал в общината.


Междувременно днес се активизираха и общинските съветници на ДБ във Варна. Те обявиха, че са внесли предложение за провеждане сесия, на която да се отмени решението от 2021 г., с което се даде съгласие варненските акции в Изложението да бъдат апортирани в "Пълдин Туринвест". Именно това местене на акциите помага на Гергов да увеличи влиянието си в Изложението - понеже той държи панаирното дружество чрез "Пълдин туринвест". Ако процедурата по апорта бъде финализирана, влиянието на бизнесмена в Международния панаир от 51% ще нарасне до около 79%.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3261 |18.02.2022 ДПС със сигнал до ЕП и ЕК за „безобразия по време на предизборните кампании” . 5| 5345 |27.09.2020 Сбиха се враждуващите фракции на Ултрас Левски и София- Запад, задържани са 42-ма . 0| 4927 |16.04.2018 Могерини: Да се поднови диалога между враждуващите страни в Сирия . 2| 9604 |28.03.2018 Предложените за КПКОНПИ хора били от ”враждуващи” лагери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads