Реклама / Ads
2| 6008 |21.09.2017 НОВИНИ

Обиденият Миков: Гергов не може да бъде водач на опозицията в БСП

.
Михаил Миков
Гергов не може да бъде водач на опозицията в БСП, той изстреля Нинова за лидер. Вътрешно-партийните интриги смениха политиката в БСП. Това заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков, коойто е обиден на партията си, защото има достойнство.
 

В БСП политиката отиде на заден план, напред излизат периодични вътрешно-партийните скандали, тя не отразява действителните проблеми в България, ревизират се конгресните решения, излизат теми, които не са актуални за обществото, посочи Миков пред bTV.

Той коментира и отношението към Русия. Русия не е заплаха за България. България сама е заплаха за националната си сигурност. С този темп, с който растат незаетите места във армията, след три години няма да имаме армия, смята Миков.

Слугинско е поведението ни и към НАТО. Когато си член на Алианса, трябва да отстояваш своя позиция. Но ръководството на БСП не излезе с ясна и остра позиция – че не може да приемем такъв доклад, в който се казва, че Русия е заплаха за нас, въпреки че сме членове на НАТО. Ако България се приема като база, в която да се дислоцират натовски войски и оръжия как да бъде друго, освен руските ракети да бъдат насочени срещу нас. Не говоря само за Нинова, а ръководството на БСП трябва да има динамична реакция по горещи въпроси за българското общество, категоричен е Миков.

Според него Георги Гергов трудно може да бъде водач на опозицията в БСП, защото именно той спомогна Нинова да стане председател на партията. Не е достатъчно само за това, че има различно мнение от съпратийците си след като беше изваден от Изпълнителното бюро, за да се приеме като водач на опозицията.

На въпрос на водещия дали е обиден за това, че остана извън парламента. Миков отговори открито и ясно: Не стоя настрана от БСП. А дали съм обиден – не може човек, който има чувство за достойно, да приема решение, които са в разрез с конституцията – хора, били народни представители повече от  8 години, да нямат право да се кандидатират за депутати. Това решение беше абсурдно, обидно, непредценяващо конкретиката на нещата. Като член на НС обаче продължавам се изказвам по всяка важна тема. По въпроса за антикорупционния закон обаче не са ме търсили като експерт, обясни Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7171 |27.07.2017 БСП-Пловдив обвини Гергов в лична лоялност към Борисов . 0| 4798 |25.07.2017 Корнелия Нинова: Интервюто на Гергов е най-добрият пример за паралелната държава . 4| 6902 |24.07.2017 Георги Гергов: Исках коалиция между БСП и ГЕРБ, говорено е с Борисов . 1| 5963 |06.06.2017 Миков: Ще мълча за банковата ваканция, докато не се разсекрети стенограмата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads