Реклама / Ads
0| 5684 |27.01.2014 НОВИНИ

Бяла смърт застигна петима

.
Студът и ледът, които сковаха страната, взеха пет жертви. Бялата смърт застигна трима възрастни мъже - във варненското село Разделна, в Силистра и в Шуменско. Заради заледените пътища в страната и навяванията пък още двама души намериха смъртта си.
 

Турски тираджия прегази на място шофьор на аварирал автомобил и избяга. Инцидентът по Е-80 между селата Горски извор и Върбица е станал в неделя около 20 ч, съобщиха от полицията в Хасково. Трагедията се случила , докато 57-годишен мъж от Първомай отстранявал повредата на мерцедеса си на шосето. Заради несъобразената с пътните условия скорост и неправилна маневра 38-годишният турски шофьор на камиона помел лекия автомобил и завлякъл водача му, който от удара е починал на място. След катастрофата тираджията се опитал да се скрие, но впоследствие е задържан в Пловдивско.

Млад мъж пък загина при челен удар късно вечерта в неделя. Фаталното произшествие е станало на хлъзгав участък от пътя за Монтана. Неизвестен колоездач пък предизвикал катастрофа с рейс на пътя между казанлъшките села Кънчево и Розово. Шофьорът на автобуса, който превозвал работници за Казанлък, забелязал в тъмнината в последния момент тикащия колелото мъж по средата на пътя. Водачът все пак успял да завие рязко, бутнал пешеходеца и паркирал рейса встрани в канавката. Пострадалият е бил откаран в спешния център, но според лекарите се е отървал само с охлузвания и уплаха. Не по-малък стрес са изживели и 30-ината пътници в рейса. Те са останали в преспите близо 5 часа. Автобусът е бил изтеглен с влекач малко преди обяд.

БТР пък спаси аварирала във високите 1,5 метра преспи линейка, която карала родилка от дуловското село Средище към областния град. Кметът на Силистра Юлиян Найденов се извини на съгражданите си за тежката ситуация в крайдунавския град. Арендатори от Дългопол пък са помагали с трактори и гребла за разчистване на партини между селата. Без проблеми в бедстващата община са направили и 6 погребения. С общинска и земеделска техника е осигурен достъп до последния дом на покойниците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5253 |27.01.2014 Дупничанка написа предсмъртно писмо и скочи под влак . 17| 5705 |22.01.2014 МВнР: Наказание за виновните за смъртта на демонстранти в Украйна . 3| 5229 |20.01.2014 Грипната епидемия застигна и Софийска област . 0| 4839 |09.01.2014 Млечнобяла мъгла отключи жълт код

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads