Реклама / Ads
0| 8825 |19.05.2022 НОВИНИ

Биков: Бил съм колега на Калина Константинова в кабинета на Румяна Бъчварова

.
В третия ешелон от правителствата на ГЕРБ е имало хора, които в момента са министри в “Продължаваме промяната”, призна в ефира на bTV Тома Биков. Под “трети ешелон” той обясни, че става дума за политическия кабинет. Биков призна, че е бил колега с Калина Константинова, настоящият вицепремиер по ефективното управление, както и с Божидар Божанов - министър на електронното управление в правителството на Петков. Те са били колеги в кабинета на Румяна Бъчварова. Депутат от ПП пък е бил част от младежката организация на ГЕРБ.
 

Биков направи тези признания по повод обвиненията от страна на “Има такъв народ”, че Калина Константинова е човекът на ГЕРБ в правителството. 

 

“Били сме колеги и ми е трудно да ги оценя. Има големи проблеми специално при госпожа Константинова, която отговаря и за пощите. Предполагам, че са разбрали, че тази работа не е толкова лесна, колкото изглежда”, обясни още Биков.

 

Биков коментира и Екатерина Йорданова, която вчера беше един от говорителите на протестиращите от транспортния бранш в столицата. Йорданова е общински съветник от ГЕРБ в София и лидер на жени-ГЕРБ. 

 

“Да, познавам я. Тя я е синдикалист в транспортния сектор още преди създаването на ГЕРБ. Ако исках, и аз можех да отида на този протест. Членовете на ГЕРБ сме с по-малки граждански права от всички останали ли? Протестът не е политически, а е на работници. Не знам кой на кого симпатизира”, обясни Биков. 

 

Депутатът от ГЕРБ не отговори не зависи ли именно от Йорданова като част от Столичния общински съвет и председател на постоянната комисия по транспорт и туризъм състоянието и качеството на услугата. 

 

“Антикризисните мерки евентуално ще се приемат при евентуалната актуализация на бюджета. Какво ще се случи там също не е известно поради бързата динамика на управляващото мнозинство и множеството предложения. Имаме съмнения, че много от тях няма да бъдат приети. Ние сме в ценови шок от 7-8 месеца, а мерките се събраха да ги обсъждат преди няколко дни. Трябваше да има анонс, че ще има масов протест на най-различни браншове, за да седнат и да започнат да мислят”, заяви още Биков по въпроса с предложените от властта мерки срещу високата инфлация.

 

Според него и според ГЕРБ те ще доведат до още поскъпване. 

 

По думите на Биков дотук няма нито една прогноза на финансовия министър Асен Василев, която да се е сбъднала, визирайки прогнозата за инфлацията в страната.

“Такъв тип поведение води само до несигурност и до липса на каквато и да било предвидимост“, допълни Биков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 25391 |18.05.2022 Остро влизане на Тошко Йорданов: Калина Константинова е човекът на ГЕРБ в правителството . 0| 5363 |13.05.2022 Калина Константинова: АДФИ откри десетки нарушения в ”Български пощи” . 0| 3552 |11.05.2022 Калина Константинова: Не е ясно кога пощите ще се възстановят от хакерската атака . 0| 3586 |03.05.2022 Калина Константинова е поискала оставката на ръководството на „Български пощи“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads