Реклама / Ads
3| 2480 |20.04.2024 НОВИНИ

Бонев и Хекимян "се ръфаха" за бюджета на София

.
Борис Бонев, Антон Хекимян
Подкрепихме бюджета, защото сме отговорни, а и 95% от него е бюджетът на ГЕРБ от предишния мандат. Бонев знае, че добрите решения за Столична община ще бъдат подкрепени. Това заяви Антон Хекимян от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет. Хем бюджетът бил на Йорданка Фандъкова, хем нямало пари за заплати, отвърна общинският съветник от „Продължаваме промяната”-„Демократична България” („Спаси София”) Борис Бонев
 

„Вдигането на заплатите трябва да се случва на всички звена. Притеснително е, че заплатите, които бяха обещани на транспортните служители, на медицинските лица в детските градини останаха на хартия. Ние не се борим за нашите заплати, а за заплатите по сектори”, категоричен е Хекимян.

 

"Имаме уверение, че няма да има проблем с изплащането на тези заплати, а и бе подписано ново колективно споразумение със синдиката на служителите на градския транспорт. Да, заплатите на медицинските сестри също ще бъдат осигурени. Дадени са обещания от Асен Василев в качеството му на финансов министър. Смятам, че правителството на Главчев едва ли ще възпрепятстват отпускането на тези пари. Държавата многократно спасяваше транспортния сектор.”, посочи Бонев.

 

„Свидетели сме на поредните празни обещания на Асен Василев. Тези 16 млн., които липсват тук, явно са прогнозни, тоест и повишението на заплатите са прогнозни”, смята Хекимян.

 

Бонев се заяде с колегата си, като заяви: „Разбирам, че като видите камера, се превъзбуждате и влизате в ролята на водещ.”

 

Според Хекимян побоят над Стефан Спасов е опит да се измести голямата тема, а именно – обсъждането на големите проекти.

Бонев отвърна: „Покъртен съм от отношението ви към колегата Спасов, който три дни е с комоцио в болница. Дори не излязохте с публична позиция за агресия срещу колега общински съветник. За Благовест Георгиев, когато бе хванат пиян, ние първи излязохме и заявихме, че трябва да бъде изключен от СОС.”

 

„Близо две седмици чакаме председателят на СОС да направи нещо за случая с Благовест Георгиев, едва вчера бе изключен от групата на ПП-ДБ-СС”, контрира Хекимян.

 

Повдигната бе темата и за паркоместата в столицата, като Бонев заяви, че На бул. „Патриарх Евтимий” те ще се редуцират с едва 10% и показа карта с множество паркинги в района.

 

Бонев уточни, че не са взели решение за евроизборите. „Ще работя за София и оставам в ОбС”, категоричен е от своя страна Антон Хекимян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2735 |20.04.2024 Борислав Сандов: "Зелено движение" бяхме изолирани от ПП-ДБ, мълчахме . 1| 2654 |20.04.2024 Доц. Киселова за казуса с Митов: Урок на Главчев, да внимава в комуникацията си с Борисов . 3| 3014 |20.04.2024 Експерт: Чакането по границите оскъпява стоките в магазините с 15-18% . 7| 9646 |20.04.2024 Д-р Мирослав Спасов: 5,4 милиона "лекари" в България разбират от всичко и спорят с медиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads