Реклама / Ads
2| 4572 |27.01.2020 НОВИНИ

Биляна Петрова: Има подводни камъни в решението на СОС за водната криза

.
Решението на Столичната община за доставката на вода до бедстващия Перник крие четири капана - национализация, вместо аварийна връзка, трайно и завинаги включване на Перник, лошо водоподаване, ниско налягане.
 

Това съобщи във Facebook бившата зам.-кметица на Младост Биляна Петрова. Според позицията и подобно решение на водната криза в миньорския град ще доведе до последавщи проблеми в столицата.

 

“Безспорно е, че безводието в Перник е геноцид, по вина на държавните институции и в краткосрочен план на Перник трябва да се помогне. Но също така е безспорно, че София трябва да се защити от безводие и ограбване на активите от същите тези държавни институции”, твърди Петрова.

 


.

.

Ето и цялата позиция на бившата зам.-кметица:

 

“Публикуваният проект за решение на СОС трябва да се прецизира и допълни в няколко точки (виж прикачените снимки):
1. В точка 1 трябва да се добави "Съгласува АВАРИЙНО И ВРЕМЕННО възмездно отпускане на водни количества ...:
Сегашният текст означава ПОСТОЯННО И ЗАВИНАГИ включване на Перник във водопреносната мрежа на Столична община, без възможност за отмяна на решението, защото СОС вече няма да има думата (виж точка 2).
2. НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ: За това не се говори, но съгласно чл. 13, ал. 1, т. 5 и т. 6 от Закона за водите (ЗВ) изключителна ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ са съоръженията, които доставят или пречистват вода на 2 и повече общини. Ако решението на СОС остане в този вид - Рилският водопровод и пречиствателната станция СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ПО ЗАКОН. Столичният общински съвет не може да смени закона, затова е важно да се добави АВАРИЙНО водоснабдяване.
3. Точка 5 е цинизъм - СОС директно признава, че възникналите проблеми при водоснабдяването на София (намалено налягане, влошено качество и др.) само ще му се докладват ежемесечно, но няма да може да се намали (спре) водата за Перник или изобщо да се вземат някакви мерки!!!!
4. Точка 7 за два от трите обекта за дългосрочното водоснабдяване на СОФИЯ липсва конкретика, звучи като "бъдещи творчески планове" - няма срокове за стартиране и изпълнение, необходими средства, кой ще ги финансира и т.н.

На ход са общинските съветници. Дано да защитят интересите на избирателите си!”.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5160 |12.12.2019 Молим шефа на НАТО: Ще купуваме подводница втора ръка от Норвегия . 2| 5617 |30.11.2019 Подводницата ”Слава” извърши последния си преход . 0| 4266 |24.11.2019 Задържаха подводница с 2 тона кокаин в Испания . 1| 4306 |21.11.2019 Съдът разреши на Биляна Петрова разходи до 560 лв. на месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads