Реклама / Ads
8| 5604 |10.03.2021 НОВИНИ

Биляна Петрова: Каракачанов продава земя в Западен парк и други паркове, гори, улици в София

.
СКАНДАЛНО! БРУТАЛНАТА НАГЛОСТ: КАРАКАЧАНОВ ПРОДАВА земя в ЗАПАДЕН ПАРК и други ПАРКОВЕ, ГОРИ И УЛИЦИ в София! СПОДЕЛЯЙТЕ, ЗА ДА ГИ СПРЕМ!
 

ПОДПИШЕТЕ петицията: (ако не сте го направили).
Министърът на ВМРО Каракачанов в последните часове на мандата си ИСКА ДА ПРОДАДЕ НАД 21% ОТ ВСИЧКИ ВОЕННИ ИМОТИ в България. Продават се и имоти, които по закон трябва да са публична общинска собственост.
НАД 400 ДКА ПАРКОВЕ И ГОРИ в София:


Каракачанов иска да продаде земя в 3 парка, една гора и няколко залесени парцела:
1. 85.754 дка в Западен парк (сн. 1,2 и 3)
2. 27.291 дка в Горна Баня (сн. 4)
3. 34.047 дка гора до с. Доброславци (Нови Искър) - сн. 5 червено
4. 200 дка гора до с. Доброславци, ще се предоставят ЗА БЕЗПЛАТНО ПОЛЗВАНЕ (като прилежаща площ на 53 сгради, които се продават) сн. 5 жълто. След това, купувачите ще могат да да я купят без търг на ниски цени.
5. Над 13 дка в междублокови пространства – не се водят зелена площ, но РЕАЛНО има много ДЪРВЕТА И ЗЕЛЕНИНА - на сн. 6 и 7 са 2 от имотите
Продажните ЦЕНИ обикновено са много НИСКИ. Вече е стартирала продажбата на третия имот –гората се продава на цена от € 2,28 м2, затова не е ясно каква част ще влязат в бюджета и каква в чекмеджета. През 2016 г. в „Младост” имаше опит за продажби на военни имоти на цени до 10 пъти под пазарните – имаше публично недоволство и ги спряхме. Можем и сега.
Целта е ЗАСТРОЯВАНЕ!


Ако имотите се продадат сега, рано или късно ще ги застроят. На тези, които ще кажат, че няма да стане – ще им кажа, че примери има бол – за „правилните инвеститори“ всичко може. Например схемата с гората при Виница във Варна – смяна на ОУП, нов ПУП, сеч и хоп – масово строителство. И парка "Кършияка" в Пловдив.
Докато бях заместник-кмет на „Младост“ видях поне 5-6 начина „как се застроява зелена площ“ – реализирани по времето на ГЕРБ и спрени опити по наше време. Строителите и Столична община са изобретателни – разминавания в плановете и „случайни грешки“, ИПРЗ-та с ъглови парцели, проектират покривни и вертикални градини, а след това не се правят с благословията на общината т.н.


Това са само част от имотите за продажба в София. Общо са обявени 114 ИМОТА (земи, сгради и помещения) в 13 района.
НАЙ-МНОГО ЩЕ СЕ ПРОДАВА В 25 МИР (МНОГОМАДАНТЕН ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН), КЪДЕТО за влизане в парламента се борят ЛИДЕРИТЕ НА ПОЧТИ ВСИЧКИ ПАРТИИ.
Интересно какво мислят кметът на София Й. Фандъкова, кандидат-депутатите и общинските съветници – ще подкрепят ли спирането на продажбите и имотите да се прехвърлят на Столична община, както е по закон (чл. 21, ал. 6 от ЗОС)?
Очаквайте трета част "Покупки и продажби на улици,схеми за милиони"
Припомням. че не участвам в изборите и не правя кампания. Искам да използвам възможността, за да спрем поредната щета за софиянци.

 

Бившият зам-кмет на район "Младост" Биляна Петрова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3568 |10.03.2021 ВМРО на Георгиевски срещу Каракачанов: Размятането на карти на ”Велика България” удря добросъседството . 8| 3120 |10.03.2021 Пендаровски гневен: Каракачанов отново разпали огъня, нарушавайки Договора за добросъседство . 9| 4091 |25.02.2021 В. Енчев: Каракачанов, зад опашката на Коня си, а отхвърляш коалиции . 12| 3181 |18.02.2021 Каракачанов: Скоро в Скопие може да има и улица „Сталинова“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads