Реклама / Ads

0| 3755 |23.03.2022 НОВИНИ

Бимбалов: Войниците на Червената хибридна армия у нас - с различни пагони, но еднакъв нагон

.
Окопите на хибридната война съвсем не са невидими, а троловете не са призрачни твари, които скришно изпразват пълнителите с пропаганда в главите ни. Не, хибридната война са открити атаки - през медии, социални мрежи и дори обществени или държавни институции. В Русия дори официално има “Национален център за управление на отбраната“, който се занимава именно с воденето на хибридни информационни действия срещу враговете на държавата.

Откакто започна войната в Украйна, българските войници от Червената хибридна армия са вдигнати на щурм, но подготовката за бойните им действия върви старателно от няколко години. Улеснени от нарочно осакатената медийна среда, агресори като Карбовски и Дачков упорито си издълбаха онлайн окопи. Блогърството им изглеждаше някак прекалено продуктивно, странно печелившо. В обществените медии нагло се иконизираха истерични клакьори като Волгин и Любенов. Хибридните кремълски войски дишаха в тила ни, но след като Путин нахлу в Украйна, се включи истинският авангард.


Медиите рязко започнаха да канят лица, които уж бяхме позабравили в последните години. Изведнъж си припомнихме за Валери Найденов и Боян Чуков, например. И докато първият се задоволява със садистичната претенция да раздава присъди над Украйна като истински роден Бог на журналистиката, то вторият има много по-тежка мисия - трябва да обяснява как и най-вече защо Русия трябва да спечели войната.


Боян Чуков винаги ни бива представян като “експерт по национална сигурност”. Всъщност зад тази безлична визитка стои истински, пълнокръвен кадър на КГБ, обучаван в централата в Москва. Чуков, с агентурно име Галицин, по професия инженер по радио и тв техника, бива внедрен първо в Българската телевизия, по негово изрично желание. После го прехвърлят като дипломат под прикритие в няколко западни държави, където вербува доста агенти за ДС, включително и по време на Възродителния процес. След идването на промените у нас, Галицин не бива разпоручен. Напротив, действа съвсем открито и отговорно като държавен съветник по националната сигурност, както и личен такъв на Станишев, после и на Орешарски. Политически се настройва правилно - първо от БСП, после и от ВМРО. Поручикът е където трябва, колкото трябва. В момента Боян Чуков може да бъде видян по всички телевизии, сайтове и вестници. Позицията му представя така наречаната “друга гледна точка” - извинението на медийния слугинаж да пуска путинските наемници у нас в атака.


Войниците от Червената хибридна армия у нас са с различни пагони, но еднакъв нагон. Това, което ги обединява, е хладнокръвното отношение към войната в Украйна. Представят ни го като реалистична безпристрастност, но всъщност е тежко оръжие. Безчувствеността и липсата на емпатия са смеските в химическия коктейл Молотов, с който поручиците на Кремъл в момента ни замерят от удобните пусии на медиите.


Затова днес се обръщам с апел към колегите редактори в основните ни медии. Българите са лесни мишени за кремълската пропаганда от години. Стига толкова. СПРЕТЕ ПОРУЧИЦИТЕ.

 

Радослав Бимбалов, FacebookРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 62316 |15.03.2022 Журналистът Хр. Грозев от Bellingcat: Войниците на Путин молят за хляб и вода, до дни войната свършва . 0| 4770 |07.03.2022 Бимбалов: Много преди нейно Отвратителство Митрофанова московският режим се отнася по имперски с нас . 7| 2768 |21.02.2022 Украйна отрече петима от войниците ѝ да са убити от Русия . 1| 2554 |15.02.2022 От 17 февруари над 10 държави попадат в ”червената” зона за влизане в България
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ