Реклама / Ads
7| 4403 |11.12.2015 НОВИНИ

Битовата престъпност била приоритет на МВР

.
Румяна Бъчварова
Основен приоритет в МВР е борбата с битовата престъпност. Това каза Румяна Бъчварова, заместник – министър председател по коалиционната политика и министър на вътрешните работи, по време на дискусионен форум „Общините през програмен период 2014-2020", цитирана от Фокус.
 
„Убедена съм, че не трябва да разделяме изпълнителната и местната власт, а да мислим, че местната и централната власт трябва да бъдат една тъкан, която да си взаимодейства по възможно най-добрия начин", заяви Бъчварова.

„Намираме се в една ситуация, която ни дава изключително големи шансове да успеем като правителство и като места власт, защото голяма част от необходимите основи за успешната работа вече са създадени. Трябва да мислим конкретно", посочи тя. „МВР е в един процес, който подготвя и ще започне осъществяване на вътрешното си реформиране. Това ще се отрази и на вашата работа и на отношението на обществото към нашите представители и министерството, но посоката за модернизиране на институцията е неизбежна", категорична е тя.

„Затова усилията ни са свързани с подобряване на качеството на работа и услугата, която МВР предоставя на гражданите", каза още Бъчварова. „Основен приоритет в МВР е борбата с битовата престъпност. Възстановихме работата на съвета по превенция на битова престъпност и най-важният проблем е, че никой не работи по превенция на престъпността и никой дори и да се опита да направи нещо - няма с кой координира своите усилия", обясни тя. По думите й , всички сме засегнати от тази престъпност и тя поражда недоверието към органите на властта.

„Подобряването на услугата, която предоставя МВР е основна цел на нашата реформа. Затова и местната власт и ние като министерството имаме интерес в посоката на ограничаване на проявите на битовата престъпност", добави Бъчварова. Тя посочи, като първата и най-важна изграждането на системите за видеонаблюдение. „Амбицията ни е, където тези системи бъдат реализирани да бъдат свързани централно, така че да имаме една обща картина за страната", допълни Бъчварова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4822 |22.11.2015 Гъмов не бил толкова увлечен по Преслава, ама пък била много хубава . 1| 7261 |19.11.2015 На летище Бургас отдъхнаха, бомбата била майтап . 2| 5573 |24.10.2015 Витрината на офиса на ГЕРБ в Свиленград е била разбита с камък . 84| 10730 |16.10.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: CNN гърми: България единствена в ЕС е убила бежанец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads