Реклама / Ads
2| 5036 |06.08.2009 НОВИНИ

Бивш човек на ДАНС посредник между НАП и МВР

.
Бившият консултант на ДАНС Тошко Тодоров ще координира контактите между Националната агенция по приходитите и вътрешното министерство. Това стана ясно от съобщение, изпратено от пресслужбата на агенцията.
 

В понеделник експертът, който въведе в политиката термина “въвод” по време на дебат с бившия вече премиер Сергей Станишев, бе назначен за заместник-изпълнителен директор на НАП, който ще се занимава и с борбата срещу данъчните и осигурителни измами.

Под негово ръководство ще бъдат звената „Ревизии при особени случаи”, „Интрастат” и „Централно звено за връзка” (което се занимава с обмен на ДДС информация с данъчните администрации в ЕС). Новият заместник-изпълнителен директор ще координира и взаимодействието на НАП с правоохранителните органи – МВР и прокуратурата.

От пресцентъра на НАП напомнят, че Тодоров е роден на 26 ноември 1966 г. в град Добрич, съобщиха от НАП. В системата на приходната администрация работи от 1992 г., когато постъпва като данъчен инспектор в Териториална данъчна дирекция (ТДД) Добрич. За шест години в ТДД Добрич преминава последователно през длъжностите главен данъчен експерт и началник отдел „Принудително събиране”.

През 1998 г. заема поста директор на ТДД Добрич. Такъв е до старта на НАП през 2006 г., когато е назначен за заместник-директор на дирекция „Обжалване и управление на изпълнението” във Варна. От 1 юли 2006 г. до 2 юни 2008 г. Тодоров работи в отдел „Управление на изпълнението” в Централно управление на НАП.

Политическата си кариера Тошко Тодоров развива като икономически експерт от екипа на ГЕРБ. До пролетта на т.г. работи на граждански договор като консултант към Държавна агенция “Национална сигурност”. Именно тази му позиция в спецагенцията доведе до скандал по време на предизборната кампания. Самият Тодоров обаче се саморазкри пред “Всеки ден” като консултант на ДАНС и помоли случаят да не бъде коментиран. В последствие с него се зае парламентарната Комисия за борба с корупцията, където бе получен и доклад от настоящата шефка на НАП – Добрич Петя Банкова. Тодоров преди да стане консултант в ДАНС е работил именно за приходната агенция в Добрич.

По неофициална информация докладът е твърде обемист, съдържа схеми, факти и имена на хора, уличени в източване на ДДС, между които е и името на Тошко Тодоров. Съставянето му е отнело няколко месеца. Към него са приложени и над 300 страници с документи. Същият доклад е бил изпратен още в средата на март освен до Народното събрание и до Върховна касационна прокуратура, ДАНС и НАП. До момента обаче няма резултат от извършена проверка, или официално оповестен такъв.

За Тодоров се знае, че е предложен като икономически съветник от председателя на ГЕРБ и настоящ вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тодоров стана известен в публичното пространство още през лятото на 2005 година. Тогава през юни бе стреляно четири пъти по къщата му. Тодоров е бил шеф на Териториалната данъчна дирекция в Добрич и зам.-директор на Регионалната дирекция на НАП във Варна до 2008 г.

При стрелбата през 2005 година, нямаше пострадали, а според МВР вероятно е била за сплашване, тъй като е стреляно със стоп-патрони. Стреляно е и по прозорците на всекидневната, както и на друга стая, където са били Тодоров и съпругата му. Месец по-рано Тодоров се бе оплакал в полицията, че неизвестни на три пъти са разрязвали гумите на личния му автомобил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5711 |31.07.2009 Човек на Костов зам.-министър на екологията . 15| 9825 |22.07.2009 Скандал между Ст. Гамизов и Иво Прокопиев . 11| 4818 |22.07.2009 Р. Петков: Аз съм убеден патриот, републиканец и човек с достойнство . 2| 5139 |21.07.2009 Я. Стоилов: Има разлика между пълен и успешен мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads