Реклама / Ads
35| 9355 |29.02.2020 НОВИНИ

Бивш шеф на НСБОП: Питайте Костов защо ни забрани да работим по приватизацията

.
Кирил Радев
Не съм дошъл тук да си меря докладите с Атанасов/ бел. ред ген. Атанас Атанасов, бивш шеф на НСС/. Наистина става дума за два доклада. Всеки, който иска да разбере за тях, може да влезе в интернет и да прочете. Премиерът ни забрани да работим по приватизацията. Питайте го защо?! Това каза бившият шеф на НСБОП ген. Кирил Радев по БТВ.
 

Важно е съдържанието на докладите. Важно е каква е била кухнята на едната и на другата служба и как са изготвени тези доклади. От доклада не последва нищо за когото и да било. За хората, които бяха освободени от правителствата, не последва нищо. В единият доклад имаше доказателства. В другият доклад на НСС се съдържаха измислици, скалъпени по някакъв начин. Мръсно е да се правят внушения за корупция, които нямат никакво отношение към нещата. Мръсни са онези ченгета, които правят компромати.

 

НСС бе информационно-аналитична служба. Тя е получавала и обобщавала информация. Дали изводите са били верни, виждаме какво излезе в медиите.  В моят доклад имаше неща, които бяха докладвани на министърът. И двамата с Атанасов бяхме лично подчинени на министъра на МВР.

 

Моят доклад се базираше на разработки. В доклада на НСС имаше едни хора се видели с друг и може би има нещо като корупция. Защо никой не каже, че след доклада нямаше последствия. Но позорът се прехвърля на децата и внуците им.

 

Какво бе интересно - МВР беше отличник благодарение на работата на министерството и лично на моята служба. Бяхме извадени от челните списъци за производство на компакт дискове. Рекетът бе ликвидиран. Контрабандата бе вкарана в граници. Имаше две разработки за захарта и спирта. Миньо Стайков и Ветко Арабаджиев фигурираха в нашите доклади.

 

Прокрадваше се информация, че голяма част от престъпните пари отиваха при хора, които носят голяма отговорност. В доклада на НСБОП имаше информация по разработки. Не се намери прокурор да помогне на службата да се свърши работа.

 

Не е интересно да кажа дали в доклада е имало данни за министри и зам.-министри. Посочените в доклада на НСС имена не фигурираха в доклада на НСБОП.

 

Вика ме веднъж министърът на  МВР и ми каза, че премиерът е забранил да се работи по приватизацията. При все, че ни бе забранено да работим, имаше 26 случая. Това са били сигнали. Костов искаше от 96-година всичко да бъде предоставено. Давам си сметка, че ако бяхме стигнали докрай, нещата нямаше да са такива сега.

 

Аз нямах работа в този екип, след смяната на министъра /бел. ред Богомил Бонев/. Нямах стимул за работа. Всичко бе под контрола на навия министър / Емануил Йорданов/. Беше ми дошло до гуша, за разлика от това, което правехме преди. Парадоксален случай-тече оперативна разработка и министърът трябва да разпише СРС-та. Той ме извика и ми каза- ще разпиша,  ако можеш да си намериш преписката сред купчината документи. Унизителна работа.

 

Корупцията не е само в приватизацията. Корупция има във всяка една област. Питайте Костов защо ни забрани да работим по приватизацията. Нашият доклад не  бил използван за разчистване на сметки.  Оказах се единственият човек, който разследва премиера- неговият съветник Веселин Балевски. Той ме извика и ми каза-ти ме разследваш? Аз му показах преписката и си отидох в службата. След това бях махнат. Съвестта ми е чиста, спя спокойно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6639 |26.02.2020 Политическо убежище в САЩ получи бившият главен прокурор на Гватемала . 1| 5387 |26.02.2020 Самоуби се бивш управител на ВиК, обвинен в злоупотреби за над 1 млн. . 2| 5049 |19.02.2020 Бивши радиодиректори: В СЕМ не са регулатори, а манипулатори. Оставка! . 3| 4837 |12.02.2020 Бивш шеф във ВВС оглави националния борд за разследване на транспорни произшествия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads