Реклама / Ads
40| 10560 |22.05.2021 НОВИНИ

Борисов и ГЕРБ викат: Дайте доказателства! - а точно те ги крият

.
Дайте доказателства, - вълшебната фраза, с която отговарят, пишат и „опровергават“ смразяващите разкрития за доскорошното управление. Подслушвани са 32-ма политици в навечерието на изборите, все опозиционно настроени спрямо властта на ГЕРБ. Ама как може! – дайте доказателства. Ген. Атанасов да покаже доказателства иначе излиза, че лъже. Това е Костинбродгейт – 2!
 

Държавната Българска банка за развитие е давала стотици милиони на избрани фирми и шепа олигарси, все приближени до управлението. Моля ви се, всичко е законно! Това са внушения, искаме доказателства, иначе!...

 

Данъчното е пропуснало, отказало, не успяло да събере милиарди. Те щяха да осигурят по 200, 300 и нагоре към пенсиите, а не подхвърлените от джипката петдесетолевки… И отново чуваме познатото дразнещо, стържещо „Дайте доказателства“.

 

Нямало доказателства и за твърденията, че ръководствата на МВР и службите са били безобразно верни на бившата власт, на ГЕРБ и най-вече на Него – Бойко Борисов. Той пък бил в тясна комбинация с Делян Пеевски. Данни за това извират буквално всеки ден, всеки час. Толкова са вярвали, че са недосегаеми, че са го карали през просото (закона) без да им мигне окото.

 

Рефренът с доказателствата няма да ги спаси, той е признание за безпомощност.

Доказателствата ги събира прокуратурата - вашата, любимата. Министри, политици, медии информират за разкрити незаконни практики и действия. Прокуратурата получава сигнали за тези разкрития или се самосезира (не както досега само от публикации на Пик или от съпругата на Петьо Еврото…) и предприема съответните действия, насочени към събиране на доказателства, които да потвърдят или отхвърлят съответните разкрития.

 

Политици от опозицията, медии, министри в служебен кабинет не са разследващи органи. Те не могат да събират доказателства. Какво искат от ГЕРБ, Владислав Горанов да си признае, че е взел ония 67 милиона от Божков? Или Борисов да признае пред някоя медия или пред Христо Иванов, че е крал и рекетирал. Или Пеевски да се разкая за погрома срещу КТБ и да обяви, че е действал с Цацаров? Всички доказателство, ако позволите така да се изразя, са в ръцете и касите на тези, които настояват някой друг да ги извади. Във всяка нормална държава това се прави от прокуратурата и съда. Ако имахме истинска прокуратура, МВР и служби, вече щеше да е ясно, че доказателствата за големия грабеж са у хора от бившата власт. А може би и немалко милиарди щяха да бъдат спасени.

 

Само че тук Борисов си има подръка главния прокурор Иван Гешев, който отдавна е доказал, че не обръща внимание на сигналите за корупция, които засягат ГЕРБ, нейния лидер и кръговете около него плюс „свещената крава“ Пеевски. Бившите вярват, надяват се, че Гешев е тяхната Китайска стена срещу разобличавщите ги разкрития. Заради зависимости и куп други причини „правилните“ медии продължават да поддържат подобни тези. В събота някои от тях прекъснаха предаванията си, за да включат пряко брифинг на бившето управление, за да чуят и видят всички новопокръстения гербаджия Даниел Митов. И той изрече новата главна опорка: Атаката срещу службите била, защото са разкрили руска шпионска мрежа и сега президентът Радев си връщал, като ги удрял. Внушението е ясно, но елементарно: Удрят службите в угода на Кремъл. Митов, Борисов - хайде малко повече въображение! 

 

Митов е ясен. Шефът му Борисов обаче отлично знае, че истинските руски шпиони са в неговия кръг и в редичката на преданите му шефове на тайни служби. Самият той бе най-големият услужливец в полза на руските проекти. И това ще се разбере-докаже съвсем скоро.

 

"Дайте доказателства"… Дайте ги на Гешев, той знае какво да прави с тях. Това време отминава, недраги бивши управляващи. "Бивши“ ви убива.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 3674 |22.05.2021 ГЕРБ: Рашков и Радев не простиха на службите заради руската шпионска мрежа. Това е активно мероприятие . 17| 5838 |22.05.2021 Иван Бакалов: Борисов вече не е тефлонов . 28| 4159 |21.05.2021 ГЕРБ отричат за подслушванията . 15| 3805 |21.05.2021 Манолова: Борисов ли е ръководил подслушването? /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads