Реклама / Ads
8| 9115 |24.07.2020 НОВИНИ

Румяна Ченалова: Наглостта на Борисов е безкрайна. Задачата ни е да не се отказваме

.
Румяна Ченалова
Каквото и да говорят ”политолозите” на ГЕРБ, каквито и да обречени мисловни опити да правят, истината, че в България зрее политическа криза не е тайна за световната преса.
 

Това е първата политическа криза, която не е плод на идейни сблъсъци и партийни конфликти. И преди народът е излизал и заливал улици и площади за да падне от власт определена политическа партия. Сега обаче причината е различна.Оставката на правителството не е просто за да се премине през избори и същите хора да останат на власт.


Сега исканията са други : честни избори, нови компетентни и почтени лица в управлението, изтръгване пипалата на октопода от всички сфери на държавното управление, наказателна отговорност за всички престъпления, справедливи закони, които да трасират развитието на България в посока върховенство на закона, социална грижа, подкрепа на икономиката, суверинитет и достойно място в международните отношения.
Децата, които родихме в зората на промените, вече пораснаха и формулираха исканията си, формирани на база образование, познаване на различни демокрации, непредубедена от миналото оценка на ситуацията в България.


Протестират младите хора и тази младост ги прави безкомпромисни.
Протестите са различни и защото в основата на исканията е решението за унищожаване на модела"КОЙ" завинаги, изхвърляне от властта на престъпниците, непочтените , некомпетентните или просто безразличните.Завинаги!
Политическата криза е факт и по съдържанието си е трансформираща и за обществото, и за държавното управление.


Първата стъпка в решаването и е оставката на Борисов и Гешев.Оттам нататък е организацията на изборите и паралелно развиващи се проверки , арести и досъдебни производства срещу всеки без изключение, който по какъвто и начин / кражби, присвоявания , измами и т.н./ е предал интересите на България.
Това е ясно за шайката му , внедрена на всички нива на трите власти.Ще се държат до край , ще ни манипулират, ще всяват раздор, ще лъжат и заплашват, защото знаят, че това е последната им битка.


Нашата задача сега е да издържим, да не се отказваме, да ставаме все повече, да бъдем безкомпромисни!
Наглостта на Борисов е безкрайна- като вселената и човешката глупост.В лицемерието си нарича протестите " демократично право", отричайки всенародния им характер и ясно изразена цел.


Протестите са резултат на тежка политическа криза, която можем да решим само с постоянство.
Народната воля е Божия воля!
Нито крачка назад!
Щурмуваме злото!

 

Румяна Ченалова, Фейсбук




Каквото и да говорят "политолозите" на ГЕРБ, каквито и да обречени мисловни опити да правят, истината, че в България...

Публикувахте от Румяна Ченалова в Петък, 24 юли 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 13864 |21.07.2020 Румяна Ченалова: Парламентът взе решение за вота с по-голям брой гласове от присъствуващите в залата депутати . 44| 8610 |19.07.2020 Румяна Ченалова: Борисов започна да се държи като диктатор и в Европа . 13| 6029 |15.07.2020 Румяна Ченалова: Уважаеми полицаи, Вие сте ние - българския народ . 13| 5996 |13.07.2020 Ченалова: В умираща България се случи чудото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads