Реклама / Ads
6| 2753 |07.05.2023 НОВИНИ

Бивш шеф на НСО: Има доста въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат съмнителни

.
Източник: личен архив
”Има доста въпросителни около инцидента с главния прокурор, които изглеждат съмнителни”. Това обясни пред БНР ген. Красимир Станчев, бивш началник на Националната служба за охрана.
 

"Първото нещо, което трябваше да се случи, не беше да се дават изявления под въздействието на емоции. Визирам господин Сарафов. Не ми се виждат сериозни тези неща".

 

Той обясни, че да се действа така срещу брониран автомобил е несериозно. Станчев посочи, че едно такова превозно средство струва над милион и половина.

 

"Това, което ми направи неприятно впечатление, е, че час и половина преди взрива пристига някакъв израелски експерт и той е допуснат до разследване на този случай", посочи Станчев.

 

"Не е сериозно една държава да не може да изцеди докрай ресурса на своите институции, тогава да каже дали липсва нещо и да бъде поканен някой по официален път. Да хванеш някого от аерогарата и да го заведеш на това място, което беше отцепено повече от 24 часа, не ми звучи сериозно".

 

Той отбеляза още, че му се струва недопустимо да не се проверят местата, където колата намалява, излиза или минава по мост.

 

Красимир Станчев не разпознава изказванията след взрива като удовлетворяване на обществения интерес, а на нечий друг интерес. "Общественият интерес се нуждае от доказани факти".

 

Няма как НСО да възпре охраняваните лица да пътуват със семейството си, но на мен този факт ми остава малко неизяснен в случая, отбеляза бившият шеф на Националната служба за охрана.

 

Станчев не пожела да прогнозира колко време може да продължи разследването на този случай. Той изрази надежда, че от Прокуратурата ще дадат повече информация по случая, когато се изяснят нещата, а не когато се намести версията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2730 |07.05.2023 САЩ ще предоставят на Полша един от най-мощните бойни хеликоптери в света . 10| 4599 |05.05.2023 Бивш премиер на Путин: Русия стои зад атаката по Кремъл . 8| 2940 |02.05.2023 Окончателно: Бивш финансов министър на Румъния беше осъден на 6 г. затвор по ”делото с картините” . 2| 3008 |28.04.2023 Откриха труповете на 210 мигранти край Тунис. В Сфакс не могат да намерят достатъчно морги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads