Реклама / Ads
0| 2873 |25.08.2022 НОВИНИ

Бивш служител на АЕЦ „Козлодуй“: Досегашното ръководство организира лов на вещици

.
Наско Михов и Александър Николов
Печалбата на АЕЦ „Козлодуй“ не е заслуга на екипа на Наско Михов. Тя е вследствие на повишените цени на електроенергията. АЕЦ „Козлодуй“ е изключително сериозно печелившо предприятие, с много голяма печалба. Винаги ядрената централа е била печеливша и това е предизвиквало интереса на политическите среди.
 

Това каза пред БНР инж. Бисер Митков, който е бил уволнен в края на 2021 г. от досегашното ръководство на централата заради закъсняло обучение, след като по думите му за 30 години не е имал никакво административно наказание.

 

Наско Михов и екипът му са се задържали година след изказването на Слави Трифонов за изчегъртването на всички кадри на ГЕРБ, при положение, че ИТН държеше поста на енергийния министър, отбеляза инж. Митков.

 

Той изрази предположение, че една от причините за отстраняването на ръководството са сигналите, получавани в различни институции за проблеми в АЕЦ „Козлодуй“, както и заради спирането на един от блоковете наскоро след планов ремонт.

 

„В последните години си стана нормално след всеки пуск енергоблокът спира по някаква технологична причина, след което пак се пуска. Аварийните защити на АЕЦ „Козлодуй“ са изключително прецизни. Опасност от авария – не, но това са огромни финансови загуби“, коментира бившият служител.

 

Инж. Бисер Митков разказа още, че е имало „прибързване и намаляване на някои обеми и процедури“ с цел печалба, например съкращаването с няколко дни на процеса на планов ремонт.

 

Самият той в годините бил изказвал „неодобрение за някои процеси в АЕЦ "Козлодуй“, което е било неглижирано.

 

По думите му досегашното ръководство не се е интересувало от проблемите на персонала: „За тях е важен единствено финансовият просперитет“.

 

Митков заяви, че е била налице „практика на старото ръководство за лов на вещици“.

 

„Екипът на Наско Михов действаше на принципа „Разделяй и владей“. Основният капитал на АЕЦ „Козлодуй“ са хората, колективите. Този екип на Михов разби колективите, постави ги под огромно напрежение, под голям натиск работят“, каза още той.

 

За новите лица начело на ръководството на централата инж. Митков каза, че Георги Кирков е бил дълго време директор „Икономика и финанси“, а Андрей Красночаров е „със сериозен и дългогодишен опит в сферата на ремонта, планово-годишните ремонти“.

 

Както първо Фрог съобщи, двамата скандални шефоне на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов и Александър Николов бяха сменени преди дни, на 23 август.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2782 |24.08.2022 Задържаха бивш руски кмет заради антивоенни видеа /видео/ . 0| 3228 |23.08.2022 Бившият шеф на ”Кинтекс”: Нинова ползва Прокуратурата като бухалка за неудобни . 0| 3358 |23.08.2022 Бившият зам.-кмет на София Мария Бояджийска е назначена за зам.-министър на околната среда . 0| 2768 |23.08.2022 Бивши и настоящи шефове на ВМЗ - Сопот отново се замерят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads