Реклама / Ads
3| 5196 |12.11.2009 НОВИНИ

Бивш зам. министър спъва делото "Батко"

.
Веселин Георгиев
СГС не може да приключи делото срещу Веселин Георгиев-Батко заради бившия зам.-финансов министър Любомир Дацов, който трябва да се яви като свидетел в залата, но все отсъства.
 

Трети пореден път съдията по делото е безсилен пред отсъствието на Дацов. Днес стана ясно, чеиздирваният политик вече не живее на посочения адрес.

Според прокуратурата показанията на бившия зам.-финансов министър са важни за делото, заради показанията, които преди време даде националния ръководител и колега на Дацов в кабинета „Станишев" Димитър Ивановски.

Преди време Ивановски разясни, че за всичко, свързано с европарите отговарял Любомир Дацов. Следващото заседание е насрочено за 22 декември, когато трябва да бъде изслушана още една експертиза, както и евентуално да бъдат изслушани ключовите показания на Дацов.

Frognews.bg припомня, че на 23 октомври миналата година Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу бившия изпълнителен директор на Фонд републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев. Той бе обвинен за престъпление по служба. На Георгиев бе наложена мярка за неотклонение "гаранция" от 10 хиляди лева.

“Повдигнатото обвинение е за престъпление по служба, извършено от Георгиев през периода юли 2006 г. – ноември 2007 г., в качеството му на длъжностно лице - изпълнителен директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура", за това, че в нарушение на Закона за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки е одобрил сключването на договори между ръководения от него фонд и фирмите "Биндер" АД, "Инмат" ООД, Гражданско сдружение "Инфраструктурни обекти", с цел да набави имотна облага за братята му Бойко и Емил Георгиеви”, твърди прокуратурата.
Предвиденото наказание в случая е от 1 до 8 години лишаване от свобода.

Веселин Георгиев подаде оставка още на 1 февруари тази година. В последствие фондът бе преструктуриран на Национална агенция пътна инфраструктура (НАПИ).

До делото срещу Георгиев се стигна след като в-к “Капитал” публикува статия, в която се твърди, че фирмата на брата на директора на фонда Веселин Георгиев е получила поръчки на стойност 120 милиона лева. Фирмата се занимава със строеж и ремонт на пътища. Другият брат на директора пък продава материали за строеж на пътища.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5278 |06.11.2009 Зам.-министър на Симеон и Сергей поема Български пощи . 4| 4719 |05.11.2009 Филчев спъвал разследване за смъртта на колега . 1| 4940 |04.11.2009 Делото Белнейски не прави крачки напред . 4| 7836 |03.11.2009 Започва делото срещу източване на Държавния резерв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads