Реклама / Ads
6| 7434 |14.04.2014 НОВИНИ

Бившата жена на Лъчезар Иванов си иска сина

.
Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов Източник: Булфото
Депутатският син Георги Иванов, обвинен във въоръжен грабеж на бензиностанция, е бил неправомерно предаден на баща си вместо на законовия си попечител – майката Диана Долапчиева.
 

Това заяви самата тя по телефона в ефира на NEWS7. По думите й след задържане на Георги в 1-во РУП на СДВР през декември 2013 г., баща му Лъчезар Иванов е подписал декларация, че не е съгласен момчето да бъде настанено в институция и заявил, че може да се грижи за него. На това основание Георги е предаден на грижите на баща си.

Майката Диана Долапчиева обаче недоумява как е взето това решение, при положение че след развода й с Лъчезар родителските права са присъдени на нея. По думите й след задържането на сина й тя е трябвало да бъде извикана в полицейското управление и момчето да бъде предадено на нея като законен настойник.

Така Георги остава под попечителството на баща си, което обаче е в нарушение на закона. Майката така и не е била уведомена защо органите на реда са взели такова решение. Едва сега Диана научила и че бившият й съпруг междувременно е завел дело за попечителство над Георги. За това тя също не е била уведомена.

След като станало ясно, че синът й се издирва, от полицията й се обадили да й съобщят за това. Тя обаче отново последна разбрала, когато той вече бил задържан и с повдигнати обвинения за грабеж на бензиностанция.

Междувременно стана ясно, че е повдигнато обвинение за грабеж на сина на Лъчезар Иванов. От Софийска районна прокуратура съобщиха, че обвинението е по чл. 198, ал. 1. и разследването продължава. Георги е освободен с мярка „под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”.

"Много съм разстроен. Синът ми доброволно се яви в полицията с адвокат ден след обира и даде показания", коментира самият Иванов пред камерите на бТВ по-рано. "Съдействах на органите на реда. Аз също нося вина за постъпките на сина си. Като всеки родител не мога да не съм потресен от това, което се изнася.

Грижите за децата са на родителите, но понякога улицата е по-силна от тях. Не може обаче така да се обявяват присъди и да се хвърлят обвинения е медийното пространство. Ако е виновен, ще си понесе наказанието. Пред мен не е признал, че е извършил обира. Не съм присъствал на следствените действия и не мога да дам категоричен отговор", защити отрочето си Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6889 |11.04.2014 И трета жена е задържана за убийството на Алекс . 17| 8256 |11.04.2014 Жената на хотелиера Тошев и майка й удушили Алекс с найлонова торба? . 20| 5922 |04.04.2014 Самоубийствата не спират: Жена се хвърли под влак, друга скочи от мост . 0| 5255 |02.04.2014 Извадиха 8,5-килограмов тумор от корема на жена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads