Реклама / Ads
0| 3220 |23.08.2022 НОВИНИ

Бившият шеф на ”Кинтекс”: Нинова ползва Прокуратурата като бухалка за неудобни

.
Александър Михайлов Източник: Фейсбук
Гледам и не мога да повярвам до къде докара Корнелия Нинова военно-промишления ни комплекс.
 

Назначеният от Нинова шеф на ВМЗ Сопот дава на прокурор ресорния си министър?! Най-вероятно по нейна команда или просто личен реваншизъм - защото е освободен от него. Замисля ли се някой, че 2 месеца директорът на завода не установи нищо нередно докато Стоянов не стана министър? Сега пак си правят PR по нейната схема – омаскаряване без детайли, защото щяло да има разследване.


Не адвокатствам на никого, само задавам логични въпроси. Защо сега? И срещу мен се действаше по същия начин. Нинова ползва Прокуратурата като бухалка за неудобни: преди бях аз, защото казах истината за българското оръжие за Украйна, сега е министърът, защото „детронира“ нейни партийни послушници.


Въобще подходът на Председателя на БСП е „След мен и потоп!”. Ако тя утре се обади на нейните хора и каже взривете завода, те палят фитила.
Сега ще се обърна към човека, който осмисля цялото понятие за “стар партиен другар”.
Уважаеми г-н Иван Иванов (освободеният директор на ВМЗ Сопот),


Гледах Ви вчера (понеделник) сутринта по БТВ. Изумен съм как се хвалехте за постигнатите резултати в завода. Може би Ви е убегнало, но Вие бяхте начело на ВМЗ за общо дни.
Всички в бранша знаем колко отнема да се сключи и изпълни един договор. Но за Вас, като на външен и изцяло неразбиращ процесите в сектора, ще Ви го кажа максимално опростено:


Само преговорите по договорните клаузи отнемат 1-2 седмици, да не говорим за технологично необходимото време за изработка на отделните компоненти, тяхното индивидуално тестване, последващо асемблиране и стационарни и динамични изпитания на крайния продукт.
Тоест за 51 дни като свършено от Вас можете да отчетете в колко часа сте отивал на работа и в колко сте си тръгвал.


ВМЗ не е плод-зеленчук, който всяка сутрин зарежда от борсата и в края на работния ден претегля останалия зарзават и брои парите в касата, за да види печалбата за деня.
Не си приписвайте резултатите на ВМЗ – нагло е! Те са на работниците, може би частично на бившето ръководство и най-малко Ваша заслуга.


Относно договора на Кинтекс, за който съобщих и Вие гузно взехте да се оправдавате, така и не казвате същината. Питам Ви къде са тези количества, които трябва да са произведени по Ваше време? Ще Ви го сметна: За 51 работни дни по 400 броя на ден общо над 20 000 изделия?


Този производствен капацитет на дневна база ми каза инж. Гецов, когато възлагах поръчката, а той (за разлика от Вас) е специалист с 27 годни стаж във ВМЗ, преминал през всички нива на професионалното развитие в завода, за да достигне до поста на директор и накрая Вашата „икона“ Корнелия Нинова го уволни без мотиви.
На коя частна фирма дадохте стоката и защо позволихте това пререждане?
Обществото знае отговора, не си правете труда да увъртате.


Явно знаете поговорката за управника, който заварил на бюрото 2 писма от предшественика си: в първото пишело: „Когато се издъниш, обвини за всичко мен – предишния“, а във второто било написано „Сядай и на свои ред пиши 2 писма“.
Е, след като изпълнихте инструкцията на първото писмо, вече е време и Вие да напишете Вашите 2 писма…

 

Бившият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3354 |23.08.2022 Бившият зам.-кмет на София Мария Бояджийска е назначена за зам.-министър на околната среда . 0| 2809 |22.08.2022 Нинова доволна, че украинският посланик развенчал лъжите за износа на оръжие . 0| 2867 |22.08.2022 Шефът на ВМЗ-Сопот: Радев воюва с Нинова и ние сме следствие от тази война . 0| 2826 |21.08.2022 Критиките срещу Нинова били удар срещу БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads