Реклама / Ads
0| 3043 |20.08.2021 НОВИНИ

Благовест Кирилов: БСП има нужния опит и диалогичност да реализира третия мандат

.
Благовест Кирилов
”Актуализацията на бюджета е необходима заради задаващата се нова ковид вълна и бежанска криза. БСП ще подкрепи актуализацията на служебното правителство и между двете четения ще предложи промени, една от които е по-различен подход на преизчисляването на пенсиите.” Това заяви народният представител от ПГ на ”БСП за България” Благовест Кирилов по Bulgaria On Air.
 

"Малко е странно ИТН да казват, че са опозиция, при положение, че няма съставено правителство. Още по-странно е, когато имат председатели на цели 8 парламентарни комисии. Бих призовал за повече разум и за по-малко емоция, за да не се окажем в една спирала от избори, която както ще изнерви избирателите, така и създава предпоставки за по-големи рискове за държавата", коментира той в предаването "Денят ON AIR".

 

"Третият мандат е майсторският мандат, тъй като, за да го реализираш, трябва да проявиш майсторство в политика и  в диалога с другите формации. Би било редно да го получи партия като БСП, която има история, опит и залага на разума", смята Кирилов. 

Според него трябва да се излъчи кризисно правителство, което да помогне на България да премине през най-тежките месеци, които предстоят.

 

"Трябва да има и действащ парламент, който да го контролира. Нека не забравяме, че трябва да се отвори и диалог за приемането на бюджет за следващата година. Така че нямаме време за губене. Ако се занимаем отново с избори и предизборни кампании фокусът ще се измести настрани от важните теми", подчерта той.

 

Благовест Кирилов посочи още, че парламентарната комисия по дигитализация, електронно управление и информационни технологии е създадена в 46-то Народно събрание по негова идея поради необходимостта всичките  важни теми за високотехнологичния сектор да бъдат обсъждани на едно място. 

 

"Една такава важна тема е регулирането на дистанционната работа. Навлизаме в нова вълна на пандемията, очаква се ново затваряне и налагане на хоум офис. От предходната година досега се е увеличил с 35% делът на хората, които работят дистанционно и се получава т.нар. синдром "винаги на линия" - смесване на личния живот с работата и по този начин работодателят ни свръх експлоатира. Крайно време е да променим трудовото право така, че да е в крак с цифровата ера", коментира той.

 

"За да имаме ефективност в електронното управление означава, че аз като гражданин, ако искам да подам някакви документи, е достатъчно да си отворя компютъра или телефона, да вляза в едно приложение, да се идентифицирам със своята електронна самоличност, да си подам заявлението и после да получа отговор и резултата, който търся. А не да трябва да ходя до гише, където да са ми разпечатали бланката и да трябва да я разписвам на място.  Ако вложим ефективно средства и последователно работим за свързване на всичките системи на държавната администрация, тогава вече много по-лесно може да се актуализира състоянието на администрацията и услугите, които тя предлага на гражданите", сподели Благовест Кирилов по темата за електронното управление. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3535 |19.07.2021 Богдан Кирилов: Около 20 хил. ваксини са с изтичащ срок на годност . 2| 3625 |17.07.2021 Богдан Кирилов: Няма да се стигне до масово изхвърляне на ваксини . 1| 3183 |09.06.2021 Благовест Кирилов: Високотехнологичният сектор не може да е добавка към името на министерство . 0| 3105 |08.06.2021 Благовест Кирилов ще участва в дебат на тема „Иновативна България. Как да го постигнем?“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads