Реклама / Ads
9| 6013 |04.11.2023 НОВИНИ

Блестящ Григор Димитров отива на финал в Париж /обновена/

.
С блестяща игра срещу Стефанос Циципас първата ракета на мъжкия ни тенис Григор Димитров се класира на финала на мастърса в Париж. Григор победи след 2 часа и 29 минути игра с 6:3 6:7(1) 7:6(3).
 

След оспорван двубой, той се наложи над гръцкия тенисист с 2:1 сета (6:3, 6:7, 7:6). На финала българинът ще се изправи срещу победителя от другата среща - между Новак Джокович и Андрей Рубльов, предават от Нова телевизия.

 

Това е поредна изумителна победа на първата ни ракета на Мастърс 1000 и доказва, че Григор е в перфектна спортна форма. 

 

Димитров успя да постигне победа над Лоренцо Музети в първи кръг, а след това имаше тежкото препятствие Даниил Медведев. Българинът отново надделя в мач, за който се смята, че бе един от най-добрите за годината в тениса. Последва експресна победа на осминафиналите над Александър Бублик, преди да се наложи над Хуберт Хуркач с 2:1 сета. Димитров имаше едва една победа срещу Циципас в седем изиграни срещи преди днешния мач.

 

"Щастлив съм, че преминах през този мач по такъв начин. Тайбрекът на втория сет беше много тежък. В началото на третия сет изоставах с 15:40 и си казах, че трябва да променя нещо, защото не мога да продължавам така. Мисля, че през целия мач успях да направя някои много добри неща. В средата на втория сет той повиши нивото си и всеки гейм след това стана много труден за мен", бяха първите думи на Димитров след победата му над Циципас, предават от БНР.

 

"Да, първите точки в тайбрека на третия сет бяха много важни. Знаех, че трябва да се възползвам от тези шансове, защото иначе срещу противник от такава класа си загубен. Не спрях да вярвам, че мога да спечеля, а и бях много концентриран през цялото време. Когато имах топката на ракетата си, винаги правех нещо с нея. В последните седмици се забавлявам на корта, затова и бях толкова емоционален накрая", добави още българинът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4695 |04.11.2023 СБУ разследва руския патриарх Кирил . 11| 4217 |04.11.2023 Ракети са ударили училище в бежански център на ООН в Газа . 1| 4437 |04.11.2023 Проливен дъжд превърна улици в цялата страна в реки . 27| 20292 |04.11.2023 Размисли за размисъл: Съседката е готино парче, Троян не иска да е София - живот на клетъчно ниво?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads