Реклама / Ads
8| 4595 |03.04.2015 НОВИНИ

Близнашки: Не съм протестирал от Барековата група

.
Георги Близнашки
Хората излизаха в лично качество и не размахваха партийни знамена. Те излизаха заради собствените си ценности. Те бяха против олигархичния режим, който не се съобразяваше с тях. Това бе спонтанна проява на гражданско недоволство, което доведе до постигане на една цел. Правителството си подаде оставката и олигархията беше разтърсена. Това каза Георги Близнашки за протестите миналата година и отрече, че е участвал в тях в групата на Бареков.
 
Стана един пробив. Разчупиха се устоите на един олигархичен модел, който се натрапваше в България. За немалка част от участниците протестът бе за  смяна на модела КОЙ и ликвидирането на една невидима власт, добави бившият служебен премиер.

Реформите, които ще продължат 7-8 години, ще могат да изчистят модела КОЙ. Шансът да се приключи с модела са много големи, все още не е приключило раздробяването му. Срещах се с него, познавам хората, които са го изградили по лице, знам им капацитета и възможностите. Те са силни, защото имат голям финансов капацитет. Не случайно блокирахме жълтите вестници по време на протестите, каза Близнашки. Имаме задръстване със сайтове, които се обявяват против протеста. Троловете отровиха атмосферата в нашето общество. Нещата са много по-добри отколкото бяха преди една година, похвали се Близнашки.

Министърът на правосъдието проявява известно забавяне. След стратегията в Народното събрание трябваше да направи следващата крачка. Забави се и отвори пространство за различни инициативи. Според мен ГЕРБ отговаря на АБВ, като предлага своята визия , коментира действията и предложенията за закона за съдебната власт Близнашки. Колко по-бързо правитеството внесе своя вариант, толкова по-добре. На моменти се създава впечатление на коалиция на орел, рак и щука. Но тава може да се спести, ако предварително се изчистват позициите. Създава се впечатление за извънредно законодателство, но и ситуацията е извънредна, посочи още той.

Тези 570 000 подписа са огромен морален и полбитически факт, с който нашите политически сили ще се съгласят. Трябва да се даде възможност на хората да си изкажат гледната точка. Чакам президента да реализира заявеното си намерение в края на май. Ние сме готови със серия инициативи. Това е начин да се излезе от политическата криза. Това ще даде до качествено нова картина на народното пердставителство в България. Това бе коментарът му за идеята за референдума. Ако се дадат 3 положителни отговора на въпросите, които предложихме, тогава ще има една съвсем различна политическа структура в държавата, категоричен беше бившият премиер. За да изземем властта от ръцете на олигархията трябва да се осъществи референдум, заключи Близнашки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5364 |07.02.2015 Близнашки: Действително ни следяха и подслушваха на протестите . 3| 4079 |21.01.2015 Близнашки: Консенсусът в парламента е привиден . 6| 4378 |06.11.2014 Близнашки: Не сме прахосали и стотинка! . 3| 4643 |05.11.2014 Близнашки: Получихме изключително тежко наследство от кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads