Реклама / Ads
0| 4370 |02.10.2015 НОВИНИ

Близо 1 млн. лева са събрани от глоби на наемателите на плажове

.
Близо 1 млн. лева са събрани от глоби и санкции за административни нарушения, извършени от концесионери и наематели на плажове. Това каза в Бургас министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. За четири плажни ивици предстои процедура по прекратяване на концесионните договори, уточни тя.
 

 Липса на спасители и оборудване, големи площи, заети от търговски обекти и ограничен свободен достъп на туристите спрямо платената площ са основните нарушения, извършени от стопаните на плажните ивици, каза министър Павлова:

 

Като казвам концесии, вие видяхте, че всъщност при 50% от плажовете, отдадени на концесия, ние установяваме проблеми. При наемателите е горе-долу същият процент, защото ние имаме при 27 от плажовете, дадени под наем, отново недостатъчен брой служители. 11 от тях са с непълно оборудване, 28 са с обекти, което пак повтарям, за съжаление, над 50% от плажовете - и тези, които са отдадени под наем, и тези, които са дадени на концесия, всъщност имаме нарушения.

 

Само пет са изрядните плажни ивици по българското Черноморие. Заради неспазване на изискванията ще бъдат прекратени концесионните договори на централния плаж в Обзор, Северния плаж в Слънчев бряг, Южния плаж в Несебър и Ахтопол - север. Според Лиляна Павлова повечето концесионери и наематели извършват нарушения, защото: Виждаме и наематели, и концесионери, най-вече, които смятат, че са безнаказани, че за тях очевидно таксите, глобите, които плащат, са пренебрежимо ниски спрямо приходите, които реализират в своята дейност, и те заплащат тези съответно глоби и санкции и продължават. Някак си, чувството за безнаказаност е това, което мен лично ме притеснява.

 

Заради нова европейска директива през 2016-а година предстоят радикални промени в Закона за концесиите на морски плажове, каза още Лиляна Павлова, цитирана от БНР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5262 |30.09.2015 Близо 300 000 мигранти влезли в Германия през септември . 8| 4395 |30.09.2015 Бомба и доматена атака пред Народното събрание . 2| 5449 |28.09.2015 Дават на общините 120 млн. лева за чист въздух . 8| 4398 |16.09.2015 Кабинетът дава 5 млн. лева за бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads