Реклама / Ads
3| 6088 |20.06.2017 НОВИНИ

Близо три часа изслушваха Мария Габриел в ЕП

.
Мария Габриел Източник: БГНЕС
Близо три часа продължи изслушването на Мария Габриел в Европейския парламент. Ако бъде утвърдена, тя ще отговаря за цифровизацията в Европейската комисия. В началото на своето изложение Габриел говори на български език.
 

 Тя изрази надежда, че заедно с евродепутатите ще очертаят допълнителни идеи и заедно ще допринесат за изпълнението на задачата на Европейската комисия за пълно използване на възможностите на цифровите технологии в общ интерес.

 

"Благодаря на българското правителство за оказаното доверие и на евродепутатите за подкрепата през последните осем години. Благодаря на европейските граждани, които са ми давали подкрепа и доверие във всички отстоявани досега каузи”, заяви Габриел, цитирана от НТ.

 

Тя посочи, че номинирането й за еврокомисар е възможност да продължи да работи за защитата на правата и свободите на европейските граждани. "2-годишният мандат е кратък, затова ключът са приоритетите - пълното прилагане на политиките, одобрени досега. Ще работя с всички еврокомисари, със Съвета на ЕС и с ЕП открито, за да постигнем възможно най-широко съгласие”, добави Габриел.

 

„Възнамерявам да допринеса със завършването на единния цифров пазар”, допълни българският кандидат. В отговор на въпрос за цените на международните разговори, Мария Габриел коментира, че броят на международните разговори като цяло е намалял, тъй като се използват алтернативни начини за разговори.

 

„Продължава тенденцията за засилване алтернативните методи за телефонни обаждания и това ще окаже необходимия натиск върху мобилните оператори за намаляване на цените”, коментира Габриел и подчерта „За Европейската комисия решението  въвеждането на универсалната услуга”.

 

„Демократичните ни режими са изправени пред заплахите от кибератаки и критическата инфраструктура, здравеопазването, транспорта трябва да бъдат защитени”, коментира още Габриел.

 

„Европа трябва да даде възможност за среда, която да е благоприятна за всички новосъздадени предприятия, за да можем да гарантираме водещата роля на Европа в цифровата икономика”, каза още Мария Габриел.

 

„Много държа на културното многообразие на Европа. Трябва да защитим аудиовизуалните културни творби, създадени в Европа”, подчерта Габриел.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5912 |19.06.2017 Близо 130 000 са работещите в администрацията . 0| 6535 |17.06.2017 Над 80% от съдиите гласуваха за членове на ВСС два часа преди края на изборния ден . 2| 6022 |12.06.2017 Близо 2000 души са минали през Спешното на Пирогов през уикенда . 0| 5641 |11.06.2017 Близо 37 600 автомобила са минали по магистрала ”Тракия” на 31 август 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads