Реклама / Ads
4| 4392 |26.11.2023 НОВИНИ

Блокирани хора, населени места без ток: България е в снежен капан

.
България е в снежен капан. Затворени са Проходът на Републиката и Проходът Шипка. Има съобщения за блокирани в снега семейства. Във Велико Търново бе свикан кризисен щаб. В много населени места няма ток. Обърнати камиони блокираха ключови пътни артерии. Единствените отворени за леки автомобили проходи са “Твърдишкия”, “Петрохан” и “Приморския”. Всички проходи в страната са затворени за товарни автомобили. Леките коли трябва да се движат с вериги, да са готови за зимни условия.
 

Проходът на Републиката бе затворен още снощи заради почистване, а малко по-късно движението бе възстановено. Към този час обаче Проходът на Републиката остава блокиран, съобщават репортери на място.

 

Лавина затвори временно Прохода “Петрохан”. Снежната маса е паднала върху бус. Няма пострадали хора. Има паднали клони и дървета. През нощта са се случили леки пътни произшествия заради шофьори, подценили зимната обстановка. Към момента проходът е отворен за леки автомобили, които трябва да се движат с вериги и подготвени за зимни условия.

 

В прохода “Шипка” има бедстващо семейство. Проходът е затворен, съобщиха от ОДМВР на Стара Загора. Тежка е ситуацията в град Шипка и село Шейново. На място е имало няколко закъсали автомобила, в това число линейка и пожарна. Насочена е тежка техника и към момента същите са изтеглени. 

 

Затворени са още пътя Русе-Бяла, Враца - София, Враца - Ботевград. Затворен е пътят към Разград. Пътуването е ограничено заради силния снеговалеж и намалената видимост. Затворени за движение на автомобили над 12,5 тона са всички републикански пътища в област Добрич. Много домакинства в областта са без ток и вода. Затворен е пътят Варна - Добрич.

 

Десетки шофьори останаха блокирани на АМ “Тракия” през нощта. От АПИ информираха, че временно движението по АМ "Тракия" в посока Пазарджик и обратно се ограничава за всички МПС поради снегопочистване. Водачите изчакват на място в аварийната лента, а ситуацията се регулира от Пътна полиция и сигнализация. Движението от км 55 до км 106 бе възстановено тази сутрин.

 

В област Сливен се ограничава движението при "Петолъчката" в посока Котел, и Котленски проход се затваря поради снегопочистване, съобщават от АПИ.

 

По автомагистрала "Хемус" е ограничено движението за автомобили над 12 тона.

 

В София на терен са над 170 снегопочистващи машини, като вече са извършени и обработки против заледяване. Екипите и техниката остават на терен в столицата.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3358 |25.11.2023 Хамас първо се отметна, след това все пак освободи втория кръг заложници /обновена/ . 1| 5648 |25.11.2023 Пътната обстановкa: Ето какви са временните ограничения на пътя /обновена/ . 11| 3049 |25.11.2023 Министър Хинков: Зарекъл съм се, че ще докарам детската болница до първа копка . 2| 3348 |25.11.2023 Ливърпул прекъсна печелившата серия на Ман Сити. Ерлинг Холанд постави рекорд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads