Реклама / Ads
1| 5669 |25.11.2023 НОВИНИ

Пътната обстановкa: Ето какви са временните ограничения на пътя /обновена/

.
Източник: БГНЕС
Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в двете посоки​ по автомагистрала (АМ) "Тракия" в участъка от Пловдив до София, по АМ "Хемус", от Ботевград до София, както и по АМ "Струма" от пътен възел "Бобошево" до пътен възел "Долна Диканя" поради силен снеговалеж, навявания и почистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.
 

Шофьорите да спазват указанията на служителите на "Пътна полиция", призовават от пътната агенция. 

 

На АМ „Струма“ движението за товарни автомобили над 12 тона в посока София е ограничено от пътен възел "Долна Диканя" до София. 

 

Временно се ограничава движението на товарни автомобили по автомагистрала "Тракия" в област Стара Загора в посока София. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР.  Причината е усложнената зимна обстановка.

 

Проходът на Републиката бе затворен за всички видове превозни средства заради почистване от обилния снеговалеж, съобщи за БТА Венцислав Ангелов, директор на Областното пътно управление във Велико Търново.  

 

Всички екипи на Областното пътно управление работят за почистването на прохода, увери Ангелов, който също е на място. В момента снежната покривка в Прохода на Републиката е над 15 сантиметра, но има навявания, което затруднява работата на екипите. Снеговалежът във Великотърновска област започна преди час.

 

Към 22:40 Проходът на Републиката бе отворен за движение за леки автомобили и автомобили до три тона и половина, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. 

 

Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради силен снеговалеж и снегонавявания, съобщават още от АПИ.

 

Заради очаквания снеговалеж и силен вятър се затварят за движение на автомобили пътища от общинската пътна мрежа в община Нови пазар, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен Ася Йорданова.  

 

Временните ограничения по пътните участъци се въвеждат със заповед на кмета Георги Георгиев до второ нареждане. Движението на превозни средства се забранява по пътищата Стоян Михайловски - Преселка, Векилски - Никола Козлево (Пет могили - Красен дол – Граница), Община Никола Козлево - Нови пазар (Мировци) в участъка с. Стоян Михайловски – Мировци. Ограниченията се въвеждат с превантивна цел, уточни Йорданова. 

 

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия. ​

 

Водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, призовават от АПИ. 

 

Червен и оранжев предупредителен код за снеговалеж и бурен вятър обяви НИМХ за утре в редица области на страната. Снеговалежите ще продължат и количествата ще са значителни. Ще има виелици, снегонавявания и образуване на преспи. Ще духа силен и бурен вятър с пориви до 100 километра в час.

 

Обстановката по граничните пунктове

 

Временно се ограничава движението за тежкотоварни автомобили по пътя Кюстендил – Граничен контролно- пропускателен пункт (ГКПП) "Гюешево", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Ограничението се налага заради затваряне на граничния пункт от страна на Република Северна Македония поради влошена метеорологична обстановка и снегопочистване, допълват от АПИ.

 

От главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР също съобщават на интернет страницата си, че поради лоши метеорологични условия, временно е преустановено пропускането на товарни автомобили в посока Северна Македония. От там допълват, че на ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

 

По данни на „Гранична полиция“ към 18 часа на ГКПП „Капитан Андреево“ на границата с Турция трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

 

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход и на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия. 

 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП "Оряхово", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП “Никопол“ за товарни автомобили на изход.

 

По информация на АПИ, преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

 

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3060 |25.11.2023 Министър Хинков: Зарекъл съм се, че ще докарам детската болница до първа копка . 2| 3363 |25.11.2023 Ливърпул прекъсна печелившата серия на Ман Сити. Ерлинг Холанд постави рекорд . 6| 3066 |25.11.2023 Владислав Панев: Резултатите на правителството са добри, повишената перспектива пред кредитния ни рейтинг го показва . 10| 3116 |25.11.2023 Министър Илиев: Огромен бюджет за шаха през 2024 г. Проблемът е, че държавата иска да даде пари, но няма на кого

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads