Реклама / Ads
0| 3323 |19.12.2022 НОВИНИ

Блокс Груп с награда от конкурса „Сграда на годината 2022“

.
Илия Еврев, Илиян Григовор, Мирослав Петров, Живко Ангелов
Отличието беше присъдено за новооткритата болница за рехабилитация.
 

Преди броени дни Блокс Груп беше удостоен с награда в престижния национален конкурс „Сграда на годината 2022“. Отличието в категория „Социална инфраструктура – здравеопазване“ се присъди на новооткритата болница за рехабилитация и продължително лечение. Проектът беше оценен от 33-членното жури на конкурса с председател проф. д-р арх. Георги Станишев, а наградата беше връчена на основателя и изпълнителен директор на Блокс г-н Илиaн Григоров по време на официалната церемония в София Ивент Център.

 


.
Илия Еврев, Илиян Григовор, Мирослав Петров, Живко Ангелов

 

„Благодаря от името на целия ни екип за признанието, с което уважаемото жури ни удостои. Изключително сме щастливи и горди от това, което успяхме да постигнем за толкова кратко време. Уверен съм, че с качествената реализация на болницата поставихме стабилни основи за успеха на дейността ни в здравно-социалния сектор.“, каза г-н Илиaн Григоров.

 

Концептуалният проект на болницата за рехабилитация е разработен от водещото архитектурно студио за лечебни заведения – HKS Architects. От българска страна в изграждането на проекта участва колективът на „Проарх“ АД с ръководител арх. Илия Еврев, който доразвива проекта на идейно и техническо ниво. Важна роля при разработването на концепцията играе и партньорството с най-престижния център за рехабилитация в света – Шърли Райън Абилити Лаб (ShirleyRyanAbility Lab), номер 1 в САЩ през последните три десетилетия и с най-голям изследователски бюджет в света в тази област.


.
Илиян Григовор

 

Болницата у нас е изградена спрямо всички световни стандарти и е сред най-модерните в Европа. Разположено в полите на Витоша планина на площ от 14 000 кв.м, лечебното заведение включва стационар със 100 легла, разпределени в 54 единични и двойни стаи, амбулаторен център със 17 кабинета, 6 салона за рехабилитация и помещения за хидропроцедури. Освен цялостна амбулаторна рехабилитация за деца и възрастни, болницата предлага и ранна рехабилитация на стационарни пациенти след активно лечение.

 


.

 

За Блокс здравни и социални грижи

 

Блокс здравни и социални грижи е собственик на най-големия и напълно интегриран център за рехабилитация, палиативни грижи и грижи за възрастни хора в България. Комплексът е в експлоатация от 2 години и е разположен на площ от 35 дка в близост до Околовръстен път гр. София, в полите на Витоша планина. Той включва  специализирана болница за рехабилитация и продължително лечение, дом за настаняване на възрастни от семеен тип, който се състой от 9 самостоятелни къщи, всяка от които може да настани до 9 резидента, хоспис и дневен център за възрастни.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7520 |16.12.2022 Италианското посолство за Фрог: Нямаме нищо общо с наградата Джовани Фалконе . 0| 2745 |14.12.2022 ЕП връчи наградата ”Сахаров” на храбрия украински народ . 0| 2778 |14.12.2022 Украинският народ получи наградата ”Сахаров” . 0| 3068 |12.12.2022 WINBET спечели престижната награда True Leaders

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads