Реклама / Ads
5| 12789 |07.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

БНТ тръгна на война с Валя Ахчиева, даде я на прокурор заради измислен документ

.
Валя Ахчиева
БНТ тръгна на война срещу журналистката Валя Ахчиева, прилагайки класическата схема за натиск от разследващите органи. Обществената телевизия е дала на прокурор журналистката заради фактура, свързана с лабораторно изследване на качеството на бетон. Според документ, с който Фрог нюз разполага, става ясно, че тази фактура е издадена погрешка, тъй като шефът на фирмата инж. Захариев се е ангажирал да направи въпросната експертиза напълно безвъзмездно.
 

Снощи съобщение на БНТ огласи: „Трудовият договор между Ахчиева и БНТ не е прекратен. През февруари телевизията е поискала от нея обяснения защо в разрез с вътрешните правила на работа и без задължителното предварително одобрение е поръчала на строителна лаборатория да изследва бетон. В резултат лабораторията е издала фактура към БНТ, с което телевизията е задължена да изплати 960 лева, за сметка на бюджета ѝ“.

 

В писмо до шефа на БНТ Константин Каменаров от 4 февруари т. г, се казва, че тази фактура е издадена грешно по вина на финансовия отдел на дружеството, понеже служителите в него не са били наясно за поетия ангажимент на инж. Захариев.

От националната телевизия обясниха още: "дни преди излъчване на предаването на 9 декември, са постъпили две писма, в които са изразени съмнения относно качествата на работата на БНТ като обществена телевизия, както и по отношение на нарушения на етичните и професионални стандарти от журналист, работещ в медията, за което е сезирана прокуратурата".





Медията е изпратила писмо до Върховната касационна прокуратура за проверка на случая. "БНТ като отговорна обществена медия не може да си позволи излъчване на предаване, което е обект на проверка от компетентните органи.

 

Любопитното е, че съобщението на БНТ бе разпространено мълниеносно от кафявите сайтове, свързани с Делян Пеевски. Преди ден Фрог единствен съобщи, че министър и медиен олигарх са поискали да „бъде отрязана“ главата на Ахчиева заради разследвания, свързани с националната сигурност на страната. Медията ни припомни и кои предавания бяха спрени или пък предизвикаха политически и бизнес сътресения.  След като предаването "Открито" бе свалено, на Ахчиева бе наложено наказание „предупреждение за уволнение“, което тя вече обжалва пред СРС. В същото време ръководството на БНТ й забрани да се изказва и да пише. Междувременно няколко нейни разследвания бяха пуснати в сайт в Брюксел, финансиран от Европейския парламент.

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 14561 |25.02.2019 Валя Ахчиева: Обезвредиха неудобна проверка на асфалта от 21 рискови участъка . 1| 5409 |30.11.2018 Весислава Танчева: Става дума за открита война срещу правовия ред . 0| 4403 |23.09.2018 Ретро влак тръгна от Горна Оряховица за Трапезица . 19| 17341 |29.04.2018 Родители обявяват код „черно“ и война на държавата, искат намеса на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads