Реклама / Ads
19| 4960 |22.07.2013 НОВИНИ

Бобева дописва екшън плана на правителството

.
Даниела Бобева дописва плана "Орешарски". Вицепремиерът помага на министър-председателя в изготвянето на дългосрочната управленска програма на правителството.
 

Планът ще бъде представен до дни. В петък ще бъде внесен за одобрение от пленум на БСП. Мерки в защита на хората от ЕРП-тата и банките предвижда разширеният план. Социалистите очакват в дългосрочната програма да видят експертните идеи на БСП, свързани с енергетиката и банките, съобщава "Стандарт".

Сред тях са в бъдеще електрото да не дърпа шалтера в домовете при просрочена сметка, преди да е известило с SMS, по имейла или с обаждане на домашния телефон. В книжните фактури е упомената датата за спиране на захранването, но те често се губят и не стигат до хората, обясняват експерти на "Позитано" 20. Друга тяхна идея е да се създаде национален независим орган, който да контролира измервателните уреди. В момента ЕРП-то е собственик на електромера и рядко признава сгрешени сметки. Червени предлагат още, ако сметката за ток е по-висока с поне 50% от предишния период, да не се изисква от потребителя да я изплати. А първо ЕРП-то да докаже, че токът за тази сума наистина е изхарчен. Засега в социалната сфера не се предвиждат нововъведения, тъй като предстоят тежки дискусии за пенсионната възраст в новия обществен съвет към социалното министерство.

Депутати предположиха, че в актуализирания управленски план ще влязат идеите за по-голяма справедливост при отношенията с банките за ипотечни кредити - като например трезорите да свалят от 5% на поне 1% наказателната лихва при рефинансиране на кредита. Както и отнемането на единствено жилище да спира изплащането на остатъка от теглената върху него ипотека. Пред ТВ7 вчера вицепремиерът Бобева пък обясни, че една от основните нови функции на Българска банка за развитие ще е да финансира започването на бизнес. Според нея трябва да се промени системата за защита на потребителите, за да се повиши и добрият резултат на икономиката. Това може да се случи чрез създаване на ефективни способи за извънсъдебно решаване на спорове. Според Бобева едно от най-важните решения, които трябва да се вземе в помощ на туризма, е да се издават евтини и бързи визи за чужденците, за да не бъдат обезкуражени още на входа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6166 |28.06.2013 Д. Бобева: Правителствата трябва да живеят с идеята за 2-3 месеца . 21| 5889 |27.06.2013 Даниела Бобева: Българската икономика има нужда от радикални реформи . 27| 7178 |25.06.2013 Даниела Бобева е новото вице в кабинета „Орешарски“ . 14| 5153 |25.04.2013 Екшън: 55-годишен заплаши да убие Борисов и Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads