Реклама / Ads
1| 5192 |07.02.2018 НОВИНИ

БОЕЦ поиска НСО да охранява следователя Бойко Атанасов

.
Георги Георгиев
БОЕЦ внесе сигнали до институциите с искане да бъде осигурена охрана от НСО на следовател Бойко Атанасов.
 

Лидерът на организацията Георги Георгиев обясни: След последните разкрития , които Бойко Атанасов направи в предаването на Сашо Диков в ефира на BIT, БОЕЦ считаме, че живота му, както и този на близките му е поставен в опасност. Атанасов изнесе факти и документи за срамни и престъпни споразумения на прокурори с организирани престъпни групи и разтваряне на чадър над извършители на данъчни прстъпления за огромни суми. Следователя разказа за упражнения върху него натиск след предишното му участие в предаването на Люба Кулезич .

 

Атаките и нападнията над следовател Бойко Атанасов не са от вчера, те започнаха след направените от него разкрития пред Биволъ за шпицкомандите в прокуратурата. Цялата репресивна мощ на прокурорската машина на Цацаров е стоварена върху него. Атанасов не се пречупи и не се предаде, а като магистрат продължи своята битка срещу мафията и корупцията вътре в системата.

 

БОЕЦ знаем от личен опит на какво е способна мафията. Знаем, че прокуратурата е превърната в мутренска бригада за изпълнение на мокрите поръчки на своите господари Пеевски и Борисов. Знаем, че освен през институциите те са способни да "ударят" нароченият от тях човек по всякаъв начин за да му затворят устата и да не позволят да бъде заплашена тяхната власт, както и да не се разкрива степента на мафиотизиране и зависимост на прокуратурата, корупционните схеми и превземането на държавата и нейните институции от шепа олигарси, ченгета и техните слуги.

 

БОЕЦ внесохме сигнали до Президента, Министерството на правосъдието, шефа на ДАНС, главният секретар на МВР и шефа на НСО, в които представяме своите опасения и изискваме от тях, като съставляващи Комисията за определяне на лицата за държавна охрана, да вземат решение за осигуряване охрана от НСО на следовател Бойко Атанасов и семейството му.

 

През годините НСО бе известна, като личната охранителна гвардия на управляващата мафия и близки до нея хора. Десетки милиони са изхарчени за охраната на Доган, Местан, Пеевски, Цветанов, Цацаров, Борисов и тн. И днес с държавни пари продължава да се осигурява денонощна охрана на Доган и Пеевски, без обществото да знае ЗАЩО И НА КАКВО ОСНОВАНИЕ се прави това.

Със своят сигнал БОЕЦ ще дадем възможност на НСО да оправдае поне в минимална степен огромният си бюджет и да защити и осигури охрана на поне един важен и ценен за обществото човек.

 

Знаейки как работи системата вероятно ще се наложи да инициираме и кампания в защита на Бойко Атанасов за да принудим институциите да ни чуят и тогава ще разчитаме на подкрепата на всеки българин ценящ честните и говорещи Истината хора.

 

 

Ето и пълният текст на Сигнала:

 

С И Г Н А Л

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” сигнализираме Вас лично и в качеството Ви на ръководещи Държавен орган, осъществяващ дейности в кръга на своите компетенциии и чрез упражняване на специални властови правомощия в областта на националната сигурност, борбата с организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта, защитата от посегателства срещу националните интереси, правата и свободите на гражданите, независимостта, суверенитета, демокрацията и конституционния ред в Република България, ЗА ТОВА, че животът и здравето на следовател Бойко Атанасов и неговото семейство се намират под пряка и непсредствена заплаха от посегателство във връзка с неговата дейност, като български магистрат.

Съгласно чл.13, във връзка с чл.15, ал.1т.1, чл. 20, ал.7 изр. първо, чл. 24, ал. 2 от Закона за НСО отправяме ИСКАНЕ да бъде сезирана Комисията по чл. 23 от Закона за НСО и да бъде прието решение за предоставяне на лична охрана от НСО на следовател Бойко Атанасов и неговото семейство.

 

ЗАЩОТО:

 

• Следовател Бойко Атанасов е част от орган на съдебната власт, който следва да се ръководи от Конституцията и от принципите, установени в Закона за съдебната власт, който трябва да осъществява функциите си безпристрастно и на основание на събрани доказателства, без опасения за своят, както и на близките си живот при изпълнение на служебните си задължения.

 

• Следовател Бойко Атанасов се ползва с доверието и авторитета на достоен гражданин и магистрат пред гражданите в Република България.

 

• Всяка заплаха за посегателство срещу личността на следовател Бойко Атанасов и неговото семейство, води до нарушаване на конституционнопрокламирания принцип за независимост на Съдебната власт, съгласно чл. 117, ал.2 от Конституцията, уронва престижа на същата и отслабва и руши дейността и като правоприлагащ орган в правовата държава, каквато тряба да бъде Република България.

 

• Предвид факта, че заплахите за принудителните действия срещу следовател Атанасов са извършени и по повод негови изяви в медии, считаме че са налице действия срещу принципа за свобода на словото, съгласно чл. 39, ал.1 от Конституцията.

 

• По същество изнесената от следовател Атанасов информация съдържа данни за неправомерни действия и връзки на определени среди и лица – властимащи, прокурори и магистрати с други лица, свързани с организираната престъпност с цел осъществяване и прикриване на престъпления, то считаме че е на лице обоснованост на заплахата за живота му.

 

• През последните два месеца, на територията на столицата, където живее и работи следвател Бойко Атанасов бяха извършени няколко показни убийства, както на бизнесмени, така и на държавен служител от НАП, занимаващ се с контрол на фиска и разкриване на финасови престъпления. Следовател Атанасов е работил по такива случаи и дела и изнася в публичното пространство именно данни за финансови престъпления извършени от организирани престъпни групи, както и за сключени с тях срамни и съмнителни споразумения от служители на прокуратурата, за които действия той е сезирал компетентните органи.

 

• При свое участие на 04.02.2018г. в предаването на Сашо Диков по телевизия BIT, следовател Бойко Атанасов изнесе множество факти и информация за извършени тежки престъпления, включително и финасови такива в огромни размери- милиарди лева, от организирана престъпна група, изестна като "Недосегаемите", както и за съмнения за прикриване на тези престъпления от служители на прокуратурата, посочвайки конкретни имена и факти. Считаме, че това е от изключителна важност за българското общество, както и че с дейтвията си в защита на държавните интереси и в изпълнение на своите професионални задължения, следовател Атанасов и неговите близки се оказват в риск, като мишени за покушения от страна на тези, чиито интереси е засегнал и нарушил.

Водени от горното и по свое твърдо убеждение настояваме да бъде предоставена ЗАЩИТА, чрез НСО на следовател Бойка Атанасов и неговото семейтво. Убедени сме, че необходимост, ресурс и възможност за нея има и тя е дължима от държавата.

БОЕЦ считаме, че НСО разполага с ресурс не само за охрана на политици, бивши политици и депутати-мултимилионери, които дори не ходят на работа, а така също и на един честен и достоен магистрат, който с риск за живота си разкрива тежки престъпления и корупционни схеми и води реална битка с мафията.

 

Като представители на гражданското общество, БОЕЦ изразяваме своята позиция, че надделяващият обществен интерес налага да бъде осигурена защита от НСО на следовател Бойко Атанасов, който с действията си защитава националните интереси на държавата и изпълнява своят професионален дълг като магистрат, поставяйки себе си и семейството си в риск. ЗАДЪЛЖЕНИЕ на българската държава, институции, служби и общество е да осигурим тяхната защита и сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4832 |06.02.2018 Румен Миланов: Не е редно НСО да охранява и вози съпругите на политиците . 8| 10946 |05.02.2018 БОЕЦ: Защо държавата пази Пеевски и Доган, а мачка следовател Бойко Атанасов? . 6| 5983 |02.02.2018 Лидерът на БОЕЦ пред Фрог: Един Ценко Чоков не могат да осъдят, та камо ли кмета на Септември . 18| 6054 |02.02.2018 БСП пак поиска оставката на Делян Добрев, той: Викнете полиция и ме дайте на разстрел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads