Реклама / Ads
4| 4433 |15.02.2024 НОВИНИ

Бойко Атанасов: Слабата централна власт позволява да съществуват кръгове на Пепи Еврото и Нотариуса

.
Източник: скрийншот
Ще се върна назад във времето - 2016г., когато Сотир Цацаров се вдигна заедно с цялото му обкръжение. Всички хора, които тогава скочиха срещу мен бяха много добре организирани. След това бяха възнаградени от Цацаров и групичката му, а това е групичката именно на Пепи Еврото, която имаше за задача да разследва ГЕРБ и в частност Бойко Борисов. . 
 

Това каза в “Честно казано с Люба Кулезич”, следователят Бойко Атанасов.


Името на следователя нашумя през 2016 г., след като в интервю за "Биволъ" той заяви, че в столичното следствие има шпицкоманда от магистрати под контрола на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Те решавали делата, както поиска тогавашният главен прокурор. Според него там имало три "незаконни" сектора, което позволява заобикалянето на случайния принцип за разпределение на делата. 


Срещу Атанасов също така са прилагани специални разузнавателни средства през 2011 г. по искане на тогавашния директор на ГДБОП Станимир Флоров. Разрешението за подслушване е дадено от председателя на Окръжния съд в София Владимир Иванчев. 


“Пепи Еврото и Боби Сарафов тогава имаха сценарии кой какво да каже на завеждащ следствения отдел. Пепи Еврото все още е в симбиоза, дали е жив или не е, това няма значение. Той е един клан в прокуратурата. Както знаем брат му Емил Петров също е впит там, той е заместник на апелативния прокурор”, подчерта следователят.






“Имах големи очаквания от ръководството на прокуратурата да видят какво се случва с делата със следователите в Софийската градска и Специализираната прокуратура - те са на Пепи Еврото.”


“Закриха Специализираната прокуратура, но хората, които работеха там продължиха да работят отново в градската прокуратура, в специализираните звена”, допълни Атанасов.. 


Той се съгласи с Кулезич, че фурора с Нотариуса, на който сме свидетели в момента, се прави с цел да се отклони вниманието именно от Пепи Еврото.


“Слабата централна власт позволява да се правят определени кръгове като този на Пепи Еврото, Нотариуса и още такива. Много разследвания показаха нагледно как се правят срещи с магистрати, помните и Красьо Черния и т.н.”, допълни следователят.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2734 |15.02.2024 Дмитро Лихови: Снабдяването на Авдеевка и евакуацията на града са усложнени . 3| 3759 |15.02.2024 Повечето групи в СОС скочиха за оставката на Вяра Тодева. ПП-ДБ-СС свикаха извънреден брифинг . 1| 2731 |15.02.2024 След серията от оставки: Софийската районна прокуратура ще бъде оглавена от Светлана Митова . 6| 2671 |15.02.2024 Кристина Петкова: Акад. Денков и Габриел се разбират. Очакваме съвсем скоро да ни представят състав на МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads