Реклама / Ads
3| 5068 |02.12.2016 НОВИНИ

Бойчев: ”Борисов 2” готви провокация срещу Румен Радев

.
Жельо Бойчев
Стана ясно, че през следващата седмица ще бъде свикан Съвет по отбраната. Разбирам желанието на министъра в оставка да реши много бързо въпроса с началника на отбраната, припомням обаче, че имахме апел към отиващото си правителство да спре всякакви разпоредителни сделки и назначения. Ако изберат нов началник на отбраната, това ще бъде директна провокация срещу новоизбрания президент.
 

Това каза пред БНТ Жельо Бойчев от БСП.

Разбрахме, че е пуснат и търг за 1,2 млн. лв. за покупка за лекарства. Всяко нещо си има граници, заяви Бойчев. С поголовна сила се изнася и документация от министерствата. Остава впечатление за безвластие и задкулисни пазарлъци, които вървят в момента, добави той. Според него новоизбраният президент Румен Радев правилно не е взел участие в проведения във вторник Консултативен съвет за национална сигурност.

На Радев му беше отредена ролята с огромната подкрепа, която получи на президентските избори, да легитимира политическите пазарлъци. В Конституцията ясно са разписани правомощията на институциите и няма нищо страшно да се смени една власт с друга. ГЕРБ сами предизвикаха тази политическа криза, а сега се правят на много загрижени, подчерта говорителят на ПГ на БСП лява България. Той бе категоричен, че социалистите ще върнат мандата за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

Бойчев посочи, че в БСП приемат резултатите от референдума, но подчерта, че хората не биват да лъгани, че исканите промени в избирателната система могат да бъдат направени бързо. Промяната на изборното законодателство е нещо много сложно, а в случая говорим за смяна на изборната система. Всеки, който твърди, че това може да стане бързо, лъже. Нашата парламентарна група е на мнение, че това трябва да стане след широка обществена дискусия и да се търси съгласие, защото само тогава има ефект от прилагането на новите избирателни правила, заяви Жельо Бойчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13181 |24.11.2016 ФРОГОКО: И чужда фирма готви дела на Москов за ваксините . 0| 4410 |19.11.2016 Бойчев: В рамките на този парламент няма възможност да бъде съставено правителство . 1| 3802 |13.11.2016 Жельо Бойчев: Ген. Радев спечели сред всички демографски групи . 0| 4162 |11.11.2016 Жельо Бойчев: ГЕРБ отново са новатори в натиска преди избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads