Реклама / Ads
3| 6591 |28.06.2017 НОВИНИ

Жельо Бойчев: ГЕРБ опитват да натиснат президента

.
Жельо Бойчев
Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП Лява България“ видя в съставянето на анкетна комисия за поръчката на нов боен самолет опит за натиск от страна на ГЕРБ върху президента Румен Радев. Бойчев добави по БНР, че проблемът на управляващите е, че в момента има президент, който има ясна позиция, за разлика от предишния държавен глава.
 

 Жельо Бойчев подчерта, че правителството на Борисов по никакъв начин не е задължено с поръчката на шведските самолетите „Грипен“ от компания „Сааб“, опровергавайки думите на премиера, че е поставен пред свършен факт.

 

Служебното правителство направи класиране на предложенията от работната група, назначена от „Борисов 2“. По никакъв начин не е взето решение за нов самолет, това е само етап. Нищо не задължава правителството на Борисов за каквото и да е. Нищо конкретно не се е случило, уточни депутатът.

 

Бойчев добави, че всяко проекторешение, включително това за закупуването на нов боен самолет, минава за ратифициране през Народното събрание, което според думите му обезмисля съставянето на днешната комисия.

 

В скандала с НДК Жельо Бойчев видя опасност за провеждането на Българското председателство на съвета на ЕС догодина, както и борба в ГЕРБ на различни лобита за разпределяне на публичните средства.

 

Виждам поредния сблъсък в ГЕРБ е кой да разпределя обществения ресурс. Към момента сме поставили на риск готовността за провеждането на основните мероприятия на Председателството. Ние не се занимаваме с политическата част на Председателството, а се занимаваме кой е сложил плочките в НДК, каза Бойчев. Той припомни, че групата на БСП е предложила помощ на правителството в организацията на Председателството и определянето на приоритетите на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5948 |28.06.2017 Стоян Мирчев: В ГЕРБ се обвиняват едни други в корупция . 1| 5934 |28.06.2017 Нинова: Лобита в ГЕРБ се карат кой да вземе парите за плочките на НДК . 1| 5482 |27.06.2017 ГЕРБ: Полицаите, които нямат униформи, да получават пари . 1| 5964 |22.06.2017 Жельо Бойчев: ГЕРБ стопира нашите законови предложения, а те нямат дори програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads