Реклама / Ads
12| 5490 |07.03.2016 НОВИНИ

Бойко Атанасов: Приличам на таралеж от забитите ножове в гърба ми

.
Бойко Атанасов
Искам да се разсекретят две неща-това са секретният план за задържането ми, както и всички сигнали и разработки за корупция срещу следователи, които се водят в ГДБОП и ДАНС. За това настоя следователят Бойко Атанасов пред ВСС, предаде репортер на Фрог нюз.
 
Той беше изслушан от „Етичната комисия” на органа, който се ръководи от небезизвестният Ясен Тодоров, попаднал преди време в списък на корумпирани магистрати. Следователят говори повече от час, след като беше повикан по повод сигнала му срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Той поиска отстраняването му поради неизпълнение на служебните задължения.

Още през 2013 г. Атанасов и над 20 други следователи са поискали да бъде купена техника, която да документира аудиовизуално записите, които следователите провеждат, за да имат процесуална стойност, дори ако разпитаните лица починат или се отметнат от показанията си. След като за три години Сотир Цацаров не предприе нещо в тази посока, Бойко Атанасов поиска отстраняването му.

Следователят посочи, че веднага след като през 2003 г. от парламентарната трибуна Делян Пеевски обеща на Цветан Цветанов да го разследва, делото срещу бившия вътрешен министър светкавично се озовало в Столичното следствие. Пред кадровиците, Атанасов обясни, че е присъствал на оперативки, на които Петьо Петров-Еврото и други високопоставени магистрати са разпореждали как да се водят разследвания по знакови дела. Следователят защити позицията си, че в СтСлС работи „шпиц-команда”.

Потвърди се съмнението, че ръководството на следствието е подело кампания срещу Атанасов. Негова колежка е подала сигнал, че е оставил документи в стария си кабинет без да го уведоми предварително ,че има такива. Тя нито го е предупредила за това, още по-малко го е повикала, за да си ги прибере. По този повод Бойко Атанасов заяви пред медиите, че от забити в гърба му ножове, вече прилича на таралеж.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5045 |04.03.2016 Бойко Борисов: Граничарите от турската граница няма да бъдат прехвърляни на гръцката и македонската . 29| 5173 |04.03.2016 Бойко Борисов: Чакаме новите източници на газ . 7| 4479 |02.03.2016 Бойко Ноев: Премиерът и ГЕРБ да поемат отговорността за Отбраната . 23| 7767 |01.03.2016 Д-р Д. Петров за Фрог: Бойкот и скандали на събора на БЛС! Грозев и пиарката му ги скриха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads