Реклама / Ads
13| 9128 |14.04.2020 НОВИНИ

Чувствителни полицейски шефове пишат на Иван Гешев срещу неудобния следовател Бойко Атанасов

.
Бойко Атанасов, Стефчо Банков, Иван Гешев
Полицейски началници атакуват неудобния на статуквото следовател от СГП Бойко Атанасов. Шефът на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР старши комисар Стефчо Банков лично пуснал сигнал до главния прокурор Иван Гешев за това, че докато Атанасов извършвал следствени действия срещу ченге от СДВР - обиск, претърсване и изземване, не допуснал двама оператори от пресцентъра на МВР да снимат.
 

Това става ясно от Справка от 18 март т. г. на прокурор Стелиана Кожухарова от ВКП до зам.-главния прокурор Красимира Филипова.  От документа се разбира, че Стефчо Банков се ожалил на Гешев, че поведението на Бойко Атанасов е напълно недопустимо. Преценил също така, че „на първо място уронва престижа на съдебната система и цели да дискредитира главния прокурор“.

 

В цялата тази история е намесен и зам.-шефът на криминална полиция на СДВР Калин Ленков, който всъщност имал задача да заведе операторите до стаята, където се провеждали действията по разследването. Ленков твърдял, че Атанасов му се изсмял в лицето, „казал, че участва в поредния „цирк“ на МВР и прокуратурата и това да го предаде на главния прокурор Иван Гешев и да му изпрати много поздрави от него“. Калин Ленков подскочил като ужилен  от факта, че Бойко Атанасов го потупал "фамилиарно" по рамото.  Полицейският шеф се оказал изключително чувствителен и раним,  защото възприел думите на следователя като „подигравка“ срещу Гешев.  

 

На всички тези твърдения, следовател Бойко Атанасов отговаря пред проверяващите сигнала от ВКП: „Не съм изразявал лично отношение нито към ръководството на прокуратурата, нито към министър на вътрешните работи. Напротив, смятам, че нито главният прокурор, нито министърът на вътрешните рабати биха си позволи да наредят действия по опорочаване на разследването“. След това Атанасов надълго и нашироко обяснява ситуацията.

 

В заключение от ВКП констатират, че Бойко Атанасов е действал правилно.  Установява се още, че той не е използвал обидни думи, изрази или действия. „Потупването по рамото е фамилиарно, но не и обидно или грубо нарушаващо обществените норми на поведение“, се отбелязва в документа.

 

Припомняме ви, че срещу Бойко Атанасов се пишат непрестанни сигнали, като има и такива от медии, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4127 |08.04.2020 Въвеждат полицейски час в Сърбия. Изключение са пенсионерите . 9| 3769 |18.03.2020 Валери Симеонов поиска полицейски час . 9| 5625 |13.02.2020 Прокуратурата: Задържаните МВР шефове откраднали тото фиш от баба . 2| 4794 |12.02.2020 Висши полицейски служители задържани след акция в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads