Реклама / Ads
7| 7697 |17.04.2014 НОВИНИ

Румен Петков брани Камен Пенков от ген. Атанасов

.
Задържаният кокаин във Франция не разбирам каква е връзката с България. Не разбирам тази история каква връзка има и с Брендо. Свотлозар Лазаров казва това, което казва тъстът му Камен Пенков, коментира в „Лице в лице” ген. Атанас Атанасов.
 

 

"Не забърквайте Камен Пенков", предупреди Румен Петков, който също бе гост в предаването. „Пенков се оттегли. Имаше по това време серия от министри, които напуснаха. Първанов беше казал на Пенков, че има охранителна дейност и за да не се създава погрешно впечатление да се отегли”, поясни бившият вътрешен министър.

 

Съвсем отговорно искам да попитам какво е отношението на Камен Пенков към подадения сигнал в полицията за кокаина, заяви Атанасов, който обаче не получи отговор.

 

„Скандалът с Орлин Алексиев е заради Общинска банка. Там има битка за връщане на контрола. Преди се командваше от Ковачки, който е близък с ДПС. Битката е да бъдат отстранени определени играчи”, върна се към темата за Алексиев Атанасов.

 

 „От 10 месеца МВР разработва протестиращите. Пропагандната машина на Сергей Станишев работи като специална служба. Измислят се опорни точки, които се пускат в службите за сигурност и те отиват при медиите”, смята генералът.

 

По мое време беше изключително напреднала работата по определен тип престъпна дейност в няколко страни, имаше много ефективен елемент на съвместна работа с Националната служба „Сигурност” и Службата за борба с организираната престъпност. И практически господин Брендо беше пред повдигане на обвинение. Защо след това се е забавил процесът, аз не мога да коментирам. Аз имам много сериозни бележки по начина на задържане на господин Банев, каза още Петков. Служители на МВР и на ДАНС в момента се ползват за доста груб политически натиск, да не кажа шантаж. Аз съм свидетел как дежурният по РПУ мачкаше нашия сътрудник в Асеновград с въпроса ще има ли политическо изказване. Това е ненормално в една демократична държава. Второ, служители на ДАНС посещават определени кметове и са се докарали дотам да разследват абсолютно законови действия, примерно по изкопаване на баластра. Ако ДАНС се занимава с баластрата и ако това е същностният елемент на ДАНС в защита на националната ни сигурност, ситуацията е повече от катастрофална, добави още Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5874 |17.04.2014 Р. Петков: Орешарски накара хората да мечтаят за "калинките" на Борисов . 3| 7159 |10.04.2014 Д-р Румен Велев оглави болница "Шейново" . 22| 6052 |10.04.2014 Румен Петков: Орешарски е слуга на Борисов и Пеевски . 9| 5322 |09.04.2014 Петков: Депутати се принизиха до Бисер Миланов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads