Реклама / Ads
16| 3132 |25.04.2024 НОВИНИ

Акад. Денков: Защо не видяхме снимките на Калин Стоянов със Стефан Димитров? Аз знам, че са приятели

.
Бившият министър-председател и настоящ депутат от ПП-ДБ акад. Николай Денков Източник: Стопкадър: bTV
"Нямам никакво съмнение, че по отношение на Асен Василев, цялата история е абсолютно скалъпена. Той назначи Банкова именно, за да се увеличат приходите. Ако ти можеш да скалъпиш едни такива обвинения и обвиняваш един човек, който се е появил 40 дни ли 3 месеца преди това, това означава, че ти можеш да скалъпиш обвинения на когото си поискаш".
 

Това мнение изрази в ефира на предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ПП-ДБ и бивш министър-председател акад. Николай Денков.

 

"Относно случая с митниците - защо не видяхме снимките на Калин Стоянов с младежа Стефан Димитров? Аз знам, че са приятели. Виждаме единствено снимките на Живко Коцев. Да сте видяли снимки на Живко Коцев с пачки? Не. Виждаме само пудела. Снимката с часовника била като подарък за рождения ден на Коцев, той е трябвало да декларира часовника, това е морално укоримо. Ако някой трябва да бъде обвинен за пачките в момента, това трябва да е пуделът", посочи народният представител.





По думите му, единственото сигурно нещо в момента е, че Банкова познава Стефан Димитров.

 

"Искам да видя дали ще има доказани обвинения срещу Банкова. Или ще се повтори случаят с "Нексо". Аз имах надежда, че Сарафов ще действа различно от Гешев, но виждаме, че той действа по абсолютно същата линия. Оказва се, че оптимизмът ми не беше оправдан. Категорично смятам, че Живко Коцев няма отношение към контрабандата", подчерта още акад. Денков.

 

Запитан как е управлявал в онази сложна ситуация, бившият премиер обясни, че фундаменталният му ориентир е бил програмата на правителството.





"Всеки ден беше огромна борба да ги бутаме тези хора да вървят по тази програма. И до края на декември успяхме. Аз съм подминавал един куп глупави подмятания на политици, защото моята цел беше да си свърша работата. Когато видяхме през януари, че работата не върви, излязохме с нашия Меморандум. Тогава определени хора не бяха съгласни с нас. През цялото време на масата е седяла възможността ние да работим по първоначалното споразумение, а то беше именно само ние с Мария-Габриел да си сменим местата", изтъкна депутатът от ПП-ДБ.

 

Относно парите по Плана за възстановяване и устойчивост и това защо се бави вторият транш, акад. Денков отбеляза, че всъщност планът, по който работим, е внесен от редовното правителство на Кирил Петков.





"България изпусна да вземе 1,5 млрд. лв, които можеха да се използват за разплащане. Ако ГЕРБ си бяха свършили работата, щяха да имат основания да ни критикуват. Аз няма какво да се оправдавам", каза още той.

 

Бившият министър-председател допълни, че почти всеки човек в България по време на неговото управление е бил докоснат по положителен начин. Според него с малко изключения всяка една група от хора е получила нещо положително.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2734 |25.04.2024 Апелативният съд в Ню Йорк отменя присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване през 2020 г. . 1| 2406 |25.04.2024 Посещаваш Венеция - плащаш си! . 0| 2349 |25.04.2024 "Дори и в животинския свят не се избиват без причина". Родителите на прегазения Филип и граждани протестираха в София . 0| 6171 |25.04.2024 Доклад на СЗО: Широкоразпространената употреба на алкохол и е-цигари сред подрастващите е тревожна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads