Реклама / Ads
2| 2405 |24.04.2024 НОВИНИ

Асен Василев в комисията: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали Министерство на финансите (ОБНОВЕНА)

.
Асен Василев Източник: БГНЕС
Бившият министър на финансите Асен Василев бе изслушан във Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници".  На заседанието присъстваха и Георги Господинов и Николай Петков - служители в Агенция "Митници". Двамата бяха категорични, че никога не са виждали Марин и Стефан Димитрови на ГКПП "Капитан Андреево" и "Лесово", както не знаят двамата да са имали някаква комуникация с митничари там.
 

Господинов изтъкна, че резултатите от работата на служителите на "Капитан Андреево" са безспорни. „На „Капитан Андреево“ за три години успяхме да изградим положителен имидж, което е видно от резултатите. Не сме дошли да се хвалим, но през последните 3 години вървят в повишение“, заяви той. 

 

Константин Бачийски попита дали на пунктовете са чували имената на баща и син Димитрови и "този прословут Паскал". Господинов отговори: "При изпълнение на служебните ни задължения не ни е ставало известно, че такива лица се занимават с контрабандна дейност, още повече, че това е работа на други служби".

 

„Тези лица (бел. ред. Стефан и Марин Димитрови) не са посещавали Министерство на финансите. Аз лично не съм се срещал с тях. Това го каза и новият служебен министър на финансите, когато тя беше тук“, посочи Асен Василев.

 

И обясни как се случва влизането в сградата на Министерство на финансите и допълнително - в кабинета на действащия министър.

 

"Трябва да е записан в програмата ми. Всички вие знаете - шансът някой да влезе в моя кабинет, без това да е в програмата ми и без да е съгласувано с началника на моя кабинет, е нулев. Второто - вратата е с пропуск. Някой трябва да отвори вратата. В Министерство на финансите има камери на входа, на стълбището и такива, които гледат директно към вратата на моя офис", обясни Василев пред депутатите, цитиран от novini.bg

 

"Чухме от ДАНС, че тези лица са били наблюдавани от 2022 г. като участници в потенциален канал. Ако е така, ДАНС трябва да има записи с кого и как са се срещали", добави той, като нарече твърденията, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали сградата на финансовото министерство "изфабрикувана информация".

 

Припомняме, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев бе привлечен в качеството му на обвиняем за участие в организирана престъпна група, част от която са бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Никола Николов, по прякор Паскал. Банкова също е с повдигнати обвинения.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2302 |24.04.2024 Първан Симеонов - кой губи и кой печели от партиите на изборите? . 1| 2693 |24.04.2024 Разследват съпругата на испанския премиер Педро Санчес по подозрение в търговия с влияние и корупция . 2| 10532 |24.04.2024 Станислав Попдончев: Възможните дати за въвеждане на еврото са или 1 март, или 1 юли 2025 г . 1| 2336 |24.04.2024 Образуваха дисциплинарно производство срещу военно-окръжния прокурор на София Адалберт Кръстев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads