Реклама / Ads
15| 2570 |11.04.2024 НОВИНИ

Калин Стоянов: Познавам Марин и Стефан Димитрови. Всички ги познават (ВИДЕО)

.
Калин Стоянов Източник: Стоп Кадър/Нова ТВ
Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков го е запознал с обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови. "Всички ги познават. Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях. Те бяха доста често в МВР. Предимно Стефан”, уточни Стоянов, който каза, че по негово време двамата не са ходили във ведомството. 
 

Стоянов каза, че има информация за "вечеринки", в дома на Бойко Рашков, на които вероятно са присъствали и обвиняемите.

"На които вечеринки са се разпределили задачите на всеки от присъстващите кой по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана на поста министър на вътрешните работи. Впоследствие на тези вечеринки, след като се разпределят задачите, е започнало и кадруването - кой ще бъде министър, кой ще бъде зам.-министър и т.н.

 

„За съжаление, скандалът е голям и според мен ще останат тежки негативни репутационни щети както към длъжността главен секретар, така и към МВР и държавата, като цяло. Много трудно ще възстановим и крехкото доверие, което гражданите имат към ведомството”, подчерта министърът.

 

 

„На 3 април Живко Коцев дойде при мен и ми каза, че трябва да отиде до Комисията за противодействие на корупцията. Малко по-късно разбрах, че е в СГП и поисках да се свържа и да говоря с него. Свързахме се и ми каза, че иска да си пусне три дни платен отпуск. Това е”, обясни Стоянов във връзка със случилото се с бившия главен секретар на МВР. Стоянов добави, че е знаел, че същият ден е направен обиск в кабинета на Коцев.

 

„Разговорът с него беше само вечерта, когато приключиха процесуалните действия и когато си подписа заявление, с което поиска да напусне системата на МВР. По никакъв начин не съм оказвал натиск”, коментира той.


Стоянов потвърди информацията, че е бил разпитван в прокуратурата, но не във връзка с Живко Коцев и скандала в "Митници", а относно назначения в ОДМВР-Хасково. Стоянов твърди, че лица, сред които и бившият финансов министър Асен Василев, са се опитали да го накарат да назначи определен човек начело на полицията в града.

 

По отношение на предстоящия вот, Стоянов припомни, че МВР не организира вота, а отговаря само за охраната на секциите.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2324 |11.04.2024 Нетаняху: Ще отговорим на всички нужди за сигурност на Израел - както отбранителни, така и нападателни! . 3| 2371 |11.04.2024 Руски въздушни удари атакуваха ключова електроцентрала в Киев . 14| 10015 |11.04.2024 Настимир Ананиев за ФрогНюз: Вчера се наложи внушение, че Настимир Ананиев е престъпник. Фактите показват съвсем друго . 4| 7834 |11.04.2024 Politico: Рискът за предстоящите евроизбори - Русия и дезинформацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads