Реклама / Ads
4| 7747 |20.03.2020 НОВИНИ

Репресиите срещу следовател Бойко Атанасов продължават с пълна сила

.
Бойко Атанасов
Репресиите срещу следователя от Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов продължават с пълна сила. Въпреки, че държавното обвинение замрази всички действия заради коронавируса, днес той е получил уведомление, че го привикват да даде обяснения в Инспектората към върховна касационна прокуратура.
 

За поредния натиск информира самият Атанасов във фейсбука си, където е публикувал и документа, подписан от Даниела Димитрова, изпълняващ длъжността административен ръководител на СГП.

 

От документа е видно, че Бойко Атанасов ще трябва да обяснява на 25 март тази година пред прокурор Емил Иванов две неща. Първо – защо е участвал в предаване по телевизия  Евроком на 19 февруари 2020 г. и защо е пуснал "лична декларация от 23.07.2019 г., подадена до Окръжния Съд на Ню Йорк, в подкрепа на иска на  Цветан Василев по Глобалния акт „Магнитски“.

 

Според обвинението Атанасов е нарушил кодекса за етично  поведение на българските магистрати и е накърнил престижа на съдебната власт с тези свои действия.  Самият Атанасов има лаконичен коментар: „Ще става забавно…“.

 

Любопитното е, че в цитирана медийна публикация, въз основа на която е сигналът срещу следователя,  не става въпрос за негово участие в жалбата на Цветан Василев по глобалния акт „Магнитски“, а се говори за делото в Ню Йорк по закона „РИКО“. Припомняме, че  по него един от обвиняемите е депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е и издател на посочената медия.

 

Не е тайна, че следователят е един от най-големите критикари на задкулисието в съдебната система. Той дори беше подслушван незаконно, заради което наскоро осъди МВР.

 

Гражданско сдружение „БОЕЦ“ издигна кандидатурата му за главен прокурор заради принципната му позиция, а хиляди хора се подписаха в негова подкрепа. Номинацията не беше допусната за разглеждане от Висшия съдебен съвет. Наскоро пред Фрог Нюз Бойко Атанасов призна, че е имало план да бъде арестуван, заради отказа му да оглави така наречената „шпиц команда“ на прокуратурата.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 13691 |19.03.2020 Край на свободата на словото. Репресиите на прокуратурата срещу лекари започнаха . 18| 5789 |09.03.2020 Бойко Ноев: Да благодарим на Гърция, че спира главорезите на ”Ислямска държава” . 19| 5060 |06.03.2020 Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не Бойко . 4| 4650 |05.03.2020 Бойкот - медицинските сестри обявиха гражданско неподчинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads