Реклама / Ads
0| 5127 |04.10.2017 НОВИНИ

Кулезич за следователя Бойко Атанасов и поредния натиск срещу него

.
Люба Кулезич
Здравейте! Вие сте с „Честно казано“ с мен, Люба Кулезич по Би Ай Ти. Днес следователят-бунтар Бойко Атанасов е получил писмо от Комисията по професионална етика при Софийската апелативна прокуратура.
 

В писмото го уведомянат, че ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев е пуснал сигнал срещу него за негово изказване в „Честно казано“, излъчено на 19 септември. От писмото става ясно, че по сигнала на г-н Гешев е извършена проверка. Затова следователят от Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов трябва да се яви на 9 октомври от 10 часа за изслушване в Комисията по професионална етика.

 

От какво се е притеснил г-н Иван Гешев, че е пуснал незабавно сигнал срещу чепатия следовател? Сега ще чуете откъса, който го е извадил от обувките. Той не е дълъг, но е очевидно, че Бойко Атанасов знае повече, отколкото казва, защото говори като очевидец на интересни действия от страна на г-н прокурора Гешев, когато е бил командирован в Софийска Районна прокуратура преди години. Привикването на Бойко Атанасов на изслушване в Комисията по етика по-скоро ми прилича на опит да му бъде затворена устата, за да не се разприказва повече. Това е може би и опит за сплашване.

 

Макар следователят, който си спечели прозвището „бунтар“, да е показал, че не е от страхливците. Припомням, че той си позволи да твърди в серия от интервюта и публични изяви, че в столичното следствие съществува „шпицкоманда“ от магистрати под контрола на г-н Цацаров. Че тя се използва за натиск чрез образуване на дела срещу хора на високи държавни позиции. Делата се водят срещу неизвестен извършител, макар той да е ясен. И още, че се нарушава принципът за случайно разпределение, че незаконно са обособени сектори в СО на СГП и др. Разбира се, ВСС тогава отрече за „шпицкомандата“.

 

Чу се, че дори, че следователят може да бъде арестуван. Но той не се огъна и дори се кандидатира за шеф на СГС, когато Христо Динев подаде оставка. Така или иначе, явно появите му по медиите се следят под лупа. Ако нямаше от какво да се притеснява г-н Гешев едва ли щеше да реагира така нервно. Още повече че в момента обвинителят на банкера Цветан Василев се ползва със специално благоволение и от страна на шефа си г-н Цацаров, и от страна на медиите от кръга на г-н Пеевски.

 

Иван Гешев беше назначен и за шеф на Специализираната прокуратура. При това на мястото на прокурора по делото „Октопод“ Светлозар Костов. Още ми държи влага, че му беше образувана дисциплинарка във ВСС заради негово участие пак в мое предаване – „На светло“ по Нова, но през 2015-та. За разлика от Бойко Атанасов обаче г-н Светлозар Костов се опита да се споразумее с прокурорското лоби във ВСС. Сам се оттегли от делото „Октопод“, прие да бъде понижен в редови прокурор от ведомството, което ръководеше. Тактиката му не успя. И го уволниха най-безславно, както го предупреждавах. Затова искрено се надявам, че следователят Бойко Атанасов няма да се пречупи за разлика от експрокурора Костов. Храбростта често играе ролята на броня… Ето сега откъса с участието на следовател Бойко Атанасов от „Честно казано“ на 19 септември, който е на път да провокира пореден опит за саморазправа с него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6751 |29.09.2017 Люба Кулезич: Делян Добрев ни върна в родовообщинния строй . 6| 7602 |22.09.2017 Люба Кулезич за Деня на независимостта и Шиши като национална съдба . 1| 4872 |21.09.2017 Люба Кулезич за японския почин по време на криза . 2| 5832 |17.09.2017 Подсъдимият Алексей Петров нападна пак без факти Бойко Найденов за ”Наглите”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads