Реклама / Ads
14| 9512 |19.02.2016 НОВИНИ

Бойко Атанасов: Разпределиха ми 3 дела в една и съща секунда, защото бях на срещата с Маковей

.
Следователят получава широка подкрепа в социалните мрежи
След публикацията на първата част от интервюто срещу Бойко Атанасов светкавично е била образувана проверка на работата му за 4 години назад. Сайтът Биволъ съобщава, че проверява тази информация. От пресцентъра на главния прокурор не са отговорили на запитването по темата.
 

Следователят Бойко Атанасов разказва, че месец май е присъствал на срещата с  Моника Маковей. „Госпожата беше дошла да ни каже как може да имаме нормална и работеща прокуратура и да се преборим със зависимостите на настоящото ръководство. В същия ден ми бяха разпределени три досъдебни производства. Последователни: 164, 165, 166. В същия ден, като същите са ми били разпределени в една и съща секунда. 15:20:39′ Това е една секунда, на която биха завидяли и холивудските продуценти. Същата тази секунда е продължила много дълго време. Тя е продължила някъде около половин час. За да може да ми дадат тия три дела. Нито математически, нито логически погледнато, при 80-90 човека следователи, три дела не могат да се паднат при един, последователно. „

Етичната комисия на ВСС обаче мисли по различвн начин. Нейният председател Ясен Тодоров отговаря на Атанасов в средата на септември, че е извършена обстойна проверка от градския прокурор Христо Динев. „Това е… срещу когото аз пиша. Но е извършена от него, не от ВСС. Не от инспектората. По повод на моя сигнал, с който излагам твърдения за неспазване на принципа за случайно разпределение на преписки и се установява, че разпределението, на цитираните в сигнала ми три досъдебни производства не е осъществено в едно и също време. В известни периоди от време. Не пише какви обаче. Както се казва: отбили сме топката.”

Атанасов подчертава, че когато мандатът на ВСС приключи Ясен Тодоров ще се върне като следовател и подчинен на Христо Динев. Атанасов съобщава още, че жали дейността на главния прокурор, защото е  закупил скъпи смартфони на деловодителите във ВКП, но не е инвестирал във видео техника нужна за по-съвременното документиране на разпитите.   

„ В България този начин на работа на разследващите е непознат. Известно ми е, че трябва да се закупи техника. Да, но техника е закупена единствено за награди, това, което ми е известно на мен, от 29 декември заповеди, които са публикувани на вътрешния сайт на прокуратурата, наградени са всички деловодителки, които са в кабинета на главния прокурор. Купени са им скъпи телефони. Купени са на всичките приближени, които работят с главния прокурор. Но всички ония, които трябва да разследват, не са въоръжени с такава техника, не е създадена такава организация от технически лица, които да подпомагат работата на разследващите и на прокурора, за да може да се извършват тия действия.”

Следователят заявява, че не очаква от този ВСС и специално от Етичната някаква по – конкретна реакция на жалбата му, но няма към кой друг да се обърне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4706 |11.02.2016 Природозащитници с протест:"Бойко пада от лифта. Да защитим Пирин" . 58| 6162 |11.02.2016 Ген. Атанасов: Кандидатурата на Бокова разделя България . 5| 4952 |03.02.2016 Ген. Атанасов: Смяната на Танев е отвличане на вниманието от евродоклада . 13| 5816 |31.01.2016 Борисов стана дядо на малкия Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads